Darius Pocevičius: Vakarai toleruoja ir remia antiputinišką neonacizmą

Autorius: Darius Pocevičius Šaltinis: https://www.facebook.com/dariu... 2023-03-07 15:00:00, skaitė 435, komentavo 2

Darius Pocevičius: Vakarai toleruoja ir remia antiputinišką neonacizmą

NEONACIZMO REANIMACIJA. 2023 m. kovo 2 d. savireklaminį žygį į Briansko sritį surengęs Rusijos neonacis Denisas Kapustinas (Nikitinas), žinomas "White Rex" pravarde, kariauja Ukrainos pusėje 2022 m. rugpjūtį jo paties suburtoje kovinėje neonacių grupuotėje "Rusų savanorių korpusas": https://bit.ly/3yca0g8 Asmeninio telegramo kanalo "White Powder" viršelyje D. Kapustinas didžiuojasi, kad "Vice" žurnalas jį yra paskelbęs Europos neonaciu Nr. 1: https://bit.ly/3kMBrKj Kad "Rusų savanorių korpusas" nuolat pasipildytų, 2022 m. lapkritį Varšuvoje įsteigta ir 2023 m. sausį veikti pradėjo verbavimo organizacija "Pilietinė taryba": https://bit.ly/41OMTGc Ši taryba jau spėjo pasireikšti ir Vilniuje: vasario 26 d. organizacijos atstovas Romanas Udotas pasakė kalbą Katedros aikštėje: https://bit.ly/3ygRTG2 Organizacija neslepia, kad verbuoja rusų tautybės nacionalistus D. Kapustino vadovaujamam korpusui. Taryba įsitikinusi, kad laikai pasikeitė ir antiputinišką neonacizmą Vakarai toleruoja ir remia.

D. Kapustino "Korpusas" yra sudėtinė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalis (žr. skrajutę). Ukrainos pusėje kaunasi ir antra Rusijos ultradešiniųjų karinė grupuotė - legionas "Rusijos laisvė". Tai galinga jėga. Apie "White Rex" organizuotą vojažą į Briansko sritį parašė viso pasaulio laikraščiai. Jie turi ambicingų planų sukurti kažką panašaus į Vlasovo armiją, ypač kai juos parėmė Vakarai.

PARADOKSAS: D. Kapustinas (Nikitinas) - labiau Vokietijos, o ne Rusijos neonacis. 2001 m., kai jam buvo 17 metų, kartu su tėvais persikėlė į Kelną. Čia ir tapo neonaciu, įsiliejo į futbolo fanatų terpę, ėmė prekiauti arijų ženklais papuoštais rūbais, 2008 m. įregistravo prekės ženklą "White Rex", ėmė rengti tarptautinius MMA, kovų be taisyklių turnyrus. Veikė plačiai, daugelyje Europos šalių, smarkiai prakuto. Štai dėl ko Vakarų žiniasklaida praminė jį "įtakingiausiu neonaciu visoje Europoje". 

BĖDA TA, kad pernelyg įsijautę į aukos vaidmenį, atjungę sveiką protą, mes suteikiame nekaltumo indulgenciją Ukrainos valdžiai ir kariuomenei. Angažuota didžioji Vakarų žiniasklaida ir cenzūruoti feisbukai negerų jų darbų nemato. Bet užtenka prisijungti prie Ukrainos pusėje kariaujančių nacionalistinių grupuočių telegramo kanalų "WotanJugend", "Билини IV Iмперії", "Катарсис", "Nord Storm", "Molot Group" ir kt. Ten vaizdai tokie, kad emocingiems žmonėms geriau jų nematyti.