Ir dar kartą trumpai apie protestus Gruzijoje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-09 21:40:00, skaitė 451, komentavo 17

Ir dar kartą trumpai apie protestus Gruzijoje

Pats įstatymas dėl užsienio agentų Gruzijoje yra tik paleidiklis, kurį provakarietiška opozicija naudoja reguliariems mitingams, bandantiems iškelti valdžios užgrobimo klausimą.

Su užsienio agentais kovojama Rusijoje, JAV, ES, bet iš Vašingtono jie spaudžia gruzinams pirštą ir sako, kad gruzinai negali turėti tokių įstatymų, o tai jau rodo tikrą šeimininko požiūrį į Gruziją kaip į žlugusią valstybę.

Tai ta pati „taisyklėmis pagrįsta pasaulio tvarka“. Na, o vietiniai tarnai pasiruošę aptarnauti šią liniją, kką dabar mes ir matome.

Be kita ko, šis trigeris naudojamas atakuojant vietos valdžią, kuri Okrainos kare pasirinko neutralumo liniją. Tai netinka Vakarams, norintiems sustiprinti NATO dislokavimą Gruzijos teritorijoje ir pasirašyti sutartis su Gruzija paremti Okrainą.

Vakarai ne itin nerimauja dėl pasekmių Gruzijai. Tbilisio režimas kažką šiuo klausimu įtaria ir atmeta šiuos siūlymus, net nepaisant prezidento pareiškimų ir opozicijos mitingų, dėl kurių vakaroidinėje „žiniasklaidoje“ jis sulaukia kaltinimų „darbu Kremliui“ ir „Europos idealų išdavyste“.

Apskritai nieko naujo. Jei pavyks, Gruzijoje bus pastatytas dar vienas spalvingas scenarijus. Jei nepavyks, jie dar ilgai darys gruzinams spaudimą, tikėdamiesi, kad per ilgą laiką „Gruzinų svajonės“ valdžia vis tiek subyrės ir į valdžią bus atvesti dar vieni idiotai, kaip jau buvo 2000-aisiais su visomis iš to kilusiomis pasekmėmis Gruzijai.

Rusijos Federacijai objektyviai naudinga išlaikyti esamą status quo Gruzijoje, o JAV, atvirkščiai, naudinga sunaikinti šį status quo, todėl Tbilisio režimą kratys vietiniai Sorošo dotacijų valgytojai.

P.S.

Beje, Rusijos Federacijoje prasidėjus mobilizacijai, dauguma „auksinio jaunimėlio“ bėgo link Gruzijos, taip vildamiesi išvengti šaukimo į kariuomenę. Internetuose buvo pilna nuotraukų su daugiakilometrinėmis automobilių eilėmis prie Gruzijos sienos. Tačiau dabar situacija vėl kartojasi. Atvikščiu būdu. Daugiakilometrinės eilės driekiasi prie Gruzijos sienos. Liberalių požiūrių jaunimėlis grįžta į Rusiją… Kaip ironiška…