Ir, ką visa tai primena? Gal 2021 m. rugpjūčio mėn. įvykius prie LR Seimo?

Autorius: Mozeris Alvis Šaltinis: https://www.facebook.com/Mozer... 2023-03-10 03:01:00, skaitė 378, komentavo 6

Ir, ką visa tai primena? Gal 2021 m. rugpjūčio mėn. įvykius prie LR Seimo?

Perskaitę delfi.lt straipsnį, sužinosite, kad vakar prie Gruzijos parlamento įvyko demonstracija, bet jokių riaušių nebuvo, nes:

1. Turto niokojimas ir šiurkštus viešosios tvarkos pažeidimas, kai žmonės kovoja prieš "rusiškus" įstatymus, yra sveikintina ir pateisinama protesto forma;

2. Parlamento pastatą apsupę, jį barikadomis aptvėrę ir į parlamentą patekti mėginę asmenys yra ne riaušininkai, o demonstrantai, protestuotojai.

Iš straipsnio taip pat sužinosite, kad, atsakydamos į demonstrantų (ne riaušininkų - past.) veiksmus, režimui tarnaujančios policijos pajėgos, kaip ir vakarą prieš tai, brutaliai susidorojo - panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas - su turtą niokojusiais ir į parlamentą patekti bandžiusiais demonstrantais, kurie - tikrai, tikrai - nėra jokie riaušininkai.

Galiausiai sužinosite tai, kad demonstrantai protestavo prieš įstatymo projektą, kuris yra "panašus į Rusijos teisės aktus", nes pagal šį įstatymo projektą nevyriausybinės organizacijos (NVO) ir žiniasklaidos priemonės, kurios iš dalies finansuojamos iš užsienio, būtų laikomos užsienio agentais. Nors režimas teigia, kad šiuo įstatymu yra siekiama atskleisti pinigų srautus iš užsienio, tačiau protestuotojai (ne riaušininkai - past.) baiminasi, kad iš tikrųjų šia nuostata yra siekiama persekioti vyriausybės kritikus ir susidoroti su opozicija.

P.S. Ir, ką visa tai man primena? Gal 2021 m. rugpjūčio mėn. įvykius prie LR Seimo? Ne, aš klystu, visai nepanašu... 2021 m. prie Seimo vyko tikrai ne demonstracija, o tikrų tikriausios riaušės, ir jose dalyvavo ne demonstrantai, o patys žiauriausi riaušininkai. Kodėl aš taip manau? Ogi todėl, kad 2021 m. riaušininkai protestavo ne prieš "rusišką" įstatymą, o prieš demokratines vIArtybes įkūnijantį ir vieno tokio nesusipratimo (vardu Dainius Žalimas) teisę neužsikrėsti užtikrinantį "galimybių pasą".