Net ir po to, kai JAV imperijos niekšiškumas buvo visiškai atskleistas, jos atstovai ir toliau palaiko NATO kultą

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://rainershea.substack.co... 2023-03-10 23:57:00, skaitė 471, komentavo 11

Net ir po to, kai JAV imperijos niekšiškumas buvo visiškai atskleistas, jos atstovai ir toliau palaiko NATO kultą

Yra paaiškinimas, kodėl net ir po to, kai Jungtinės Valstijos tūkstančius kartų buvo demaskuotos kaip karo nusikaltimų vykdytojos, o jų valdančiosios institucijos išdavė savo žmones, sukurdamos tokias baisybes kaip cheminių medžiagų išsiliejimas Ohajuje, vis dar yra veikėjų, kurie palaiko melą, leidžiantį joms toliau daryti šias blogybes. Tokį paaiškinimą galima rasti "Mirties neigime", legendinėje psichologijos mokslo knygoje, kurią Ernstas Bekeris parašė sužinojęs, kad miršta. Kodėl žmonės gina neteisingas sistemas, Bekeris priėjo prie išvados, kad jų tikslas - nepaisyti savo ribotos gyvenimo trukmės ir skatinti tai, ką, kaip jie tikisi, galima padaryti nemirtingu:

Mūsų herojiški projektai, kuriais siekiama sunaikinti blogį, paradoksaliai atneša į pasaulį dar daugiau blogio. Žmonių konfliktai yra gyvybės ir mirties kova - mano dievai prieš jūsų dievus, mano nemirtingumo projektas prieš jūsų nemirtingumo projektą. Žmonių sukeliamo blogio šaknys yra ne gyvulinė žmogaus prigimtis, ne teritorinė agresija ar įgimtas egoizmas, bet mūsų poreikis įgyti savigarbos, paneigti savo mirtingumą ir pasiekti herojišką savęs įvaizdį. Mūsų troškimas būti geriausiais yra blogiausio priežastis... Mes norime sutvarkyti pasaulį, padaryti jį tobulą, apsaugoti jį nuo demokratijos ar komunizmo, apvalyti jį nuo dievo priešų, išnaikinti blogį, įkurti alabastro miestą, nesuteptą žmonių ašarų, arba tūkstantmetį Reichą.

Kadangi Beckerio pasirinktas darbas nebuvo tapti geriausiu klasių analizės specialistu, jo perspektyva buvo ribota, o tai lėmė bendrą liberalų požiūrį, kad komunizmas yra tik dar viena religija. Jei jis būtų turėjęs galimybę sužinoti, kiek daug medicinos pažangos, naudos aplinkai, transporto naujovių ir skurdo mažinimo laimėjimų atnešė komunizmas, nepaisant jo istorinių klaidų, jis galbūt būtų pradėjęs galvoti kitaip. Kaip imperinio centro gyventojui buvo aišku, kad pagrindinis dalykas, kurį jis siekė pasmerkti, buvo tai, kaip jo visuomenės vairuotojai užsispyrusiai investavo į nepateisinamos sistemos palaikymą. Jungtinės Valstijos buvo ir yra didžiausia smurto kurstytoja planetoje. Savo pirminį čiabuvių genocidą ji išplėtė į projektą, kuriuo siekiama pajungti visą anksčiau kolonizuotą pasaulį, projektą, kuris per dešimtis invazijų nusinešė dešimtis milijonų gyvybių. Ir tai tik viena iš jos žiaurumų kategorijų. JAV perversmai, įvykdyti siekiant apsaugoti korporacijų interesus, sukėlė diktatūras ir pseudodemokratinius režimus, kurie bendrai lėmė dar daug milijonų žmogžudysčių.

Masinis įkalinimas, militarizuota policija, kuri viešai egzekucionuoja piliečius, neatskaitingas karo su terorizmu kalėjimų tinklas ir kitos mūsų vyriausybės smurto prieš savo žmones priemonės yra logiška šios kampanijos, kuria siekiama išlaikyti pelną aukojant gyvybes, išvada. Kaip ir karo su dirbančiųjų klase politika, kurią mūsų valdantieji oligarchai palaipsniui diegė pastarąjį pusšimtį metų. Siekdami išlaikyti sistemą, kai ji įžengė į precedento neturintį krizės etapą, šie elito atstovai sukūrė situaciją, kai žmonės patenka į nuolat gilėjantį skurdą, o teisėsauga gauna vis daugiau įrankių jiems terorizuoti. Katastrofų, kurias patiria žmonės, derinys - toksiškos pramoninės avarijos, klimato katastrofos, beprecedentė nauja ekonominė krizė, pandemija, nuo kurios Amerikoje miršta daugiau žmonių nei bet kur kitur - taip pat yra sistemos kaltė. Mūsų vyriausybė išdavė mus ją valdančių korporacijų naudai ir pasmerkė mus krizei, kuriai jau buvome nepasirengę.

Tai socialinė sistema, kuri yra daugiau nei moraliai bankrutavusi. Tai sistema, kurios nereikėjo sugadinti, nes ji visada egzistavo tam, kad pelnas būtų svarbesnis už viską. Sistemos šalininkai savo paramą jai gina nurodydami, kad kapitalizmas yra istorinis ankstesnės socialinės santvarkos patobulinimas. Tačiau tai pripažino net Marksas, Engelsas ir kiti didieji komunistai, sutikdami su tuo, kaip kapitalizmas pažengė visuomenėje toliau nei feodalizmas ir kaip 1776 m. revoliucija savo kontekste buvo pažangi. Ir šie faktai nepaneigia jų tezės, kad šiame istorijos etape kapitalizmas yra reakcinė jėga, o socializmas yra tai, kas gali atvesti civilizaciją į kitą etapą. Komunistai laikosi dialektinio požiūrio, kad ir kokį santykinį gėrį dabartinė santvarka kažkada reiškė, nuo to laiko ji jau nebereikalinga. Diskredituotos liberalios santvarkos gynėjai atkakliai tvirtina, kad ji nėra diskredituota, nes praleidžia šį kontekstą ir teigia, kad kapitalizmas atnešė paskutinį raidos etapą.

Tie, kurie naudojasi buržuazine santvarka, gali priimti dialektinį požiūrį ir kovoti už proletariato teises priešingai savo materialiniams interesams. Engelsas buvo kilęs iš buržuazinės šeimos, Castro, vykdydamas savo revoliucinę programą, atėmė iš savo šeimos žemę, Mao pasirinko revoliucionieriaus kelią, nors turėjo galimybę pakilti kapitalistinėje hierarchijoje. Ar žmogus padeda reakcijai, ar progresui, yra prioritetų klausimas. Ar jums labiau rūpi jūsų tiesioginė materialinė nauda, ar žmonių išlaisvinimas iš išnaudojimo ir pavergimo? Tie, kurie palaiko NATO ir jos propagandinius naratyvus, tarp kurių yra ne tik konservatoriai ir liberalai, bet ir kairieji, pasirinko savanaudišką kelią. Jie tvirtina, kad jiems tik rūpi sustabdyti "autokratus" ir apsaugoti "suverenitetą" ar "žmogaus teises", bet jei tai būtų tiesa, jie nesistengtų padėti Jungtinėms Valstijoms. Tikrasis jų rūpestis yra tai, ar imperinis projektas išliks ir ar jam bus leista toliau apiplėšinėti pasaulio pietus. Štai kodėl Vašingtonas išprovokavo Rusiją įsikišti: nes norėjo karo, kuris susilpnintų Rusiją tiek, kad ji žlugtų, palikdamas Kiniją pažeidžiamą didžiųjų galių varžybose ir taip išlaikydamas Vašingtono neokolonijų kontrolę.

Šis jų tikslas destabilizuoti Euraziją šiuo metu jau įrodytas kaip nerealus, todėl vargu ar man reikia jį nuolat kartoti. TVF prognozuoja, kad Rusijos ekonomika augs, ir vien tai reiškia imperijos pralaimėjimą geopolitinių šachmatų lentoje. Kurį laiką imperijos naratyvo valdytojai žadėjo, kad netikėtas Rusijos gebėjimas atlaikyti sankcijas galiausiai pasirodys esąs laikinas, bet kai pati pagrindinė imperijos neokolonijinė ekonominė institucija pripažino, kad Rusija yra tokia atspari, šie teiginiai tiesiog neįtikinami. Kinija, Rusija, Iranas ir kiti Amerikos hegemonijos varžovai toliau kurs naują tvarką, dėl kurios imperinis projektas taps neįmanomas. O už desperatiškas pastangas pakeisti šią tendenciją geopolitine prasme imperija negaus nieko, išskyrus spartesnį savo įtakos išnykimą.

Šioje situacijoje, kai nemirtingumo projektas, už kurį jie pasirinko kovoti, patiria žūtbūtinį nuosmukį, NATO agentų kultas nepasirinko teisingo kelio. Jie nepasiduos imperialistiniam oportunizmui ir neprisijungs prie kovos už proletarinę revoliuciją. Jie ir toliau skleis imperijos sugalvotą melą, kad bandytų atrodyti patikimi, net ir po tokių atskleidimų, kaip tas, kad JAV pusė susprogdino "Nord Stream". Jie ir toliau priims mokėjimus - piniginius, socialinius ar susijusius su karjeros galimybėmis, kad naratyviai kovotų prieš antiimperialistinį judėjimą. 

Taip šie veikėjai gali toliau gauti naudos iš sistemos, o kartu ir iš rekordinio naftos pelno, kurį šiai sistemai suteikė karas Ukrainoje. Kainų kėlimu, monopolizavimu, pelnymusi iš ginklų ir tolesniu taupymu mūsų korporaciniai valdovai randa būdų, kaip išlaikyti savo parazitinį susitarimą po JAV imperijos žlugimo. Ekonominė sistema neišnyksta, kol neišnaudoja visų priemonių, kad išliktų. Vienintelis būdas, kaip kapitalizmas gali funkcionuoti šiame etape, yra įstumti žmones į skurdą, tuo pat metu sudarant sąjungą su fašistais, kad šie kariautų prieš žmones. Tai yra ateitis, kuriai mus pasmerkė NATO agentai. Laisvę galime iškovoti tik išstumdami juos ir jų korporacijų šeimininkus iš valdžios.