Orbanas prasitarė, kad Vakarai diskutuoja apie karių siuntimą į Ukrainą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/orba... 2023-03-11 17:02:00, skaitė 595, komentavo 5

Orbanas prasitarė, kad Vakarai diskutuoja apie karių siuntimą į Ukrainą

Kossuth“ radiją sakė Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.

„Mes labai arti, kad rimtai siūlytume sąjungininkų šalių kariams kirsti sieną ir patekti į Ukrainos teritoriją. Taigi turiu pasakyti, kad… pasaulis dar niekada nebuvo taip arti to.

Anot jo, Vakarų lyderiai kenčia nuo „karo karštinės“. Orbanas apkaltino juos siunčiant į Ukrainą vis daugiau pavojingų ginklų, pažymėdamas, kad dabar darbotvarkėje yra naikintuvų perdavimas, nors anksčiau ši tema buvo laikoma tabu.

Vasario viduryje Vengrijos premjeras Europos šalis palygino su „bepročiais ant stogo“, kurie nuolat balansuoja ant karo su Rusija slenksčio. Visų pirma jis perspėjo, kad Kijevo valdžiai suteikta pagalba galiausiai gali baigtis „taikos palaikymo pajėgų“ išsiuntimu.

Kaip pabrėžė respublikos parlamento pirmininkas Laszlo Kevera , kai kurios ES ir NATO valstybės perdavė Ukrainai ginklų už 60 mlrd. dolerių, todėl jos tapo konflikto šalimis.

Praėjusių metų kovo pradžioje Vengrija paskelbė dekretą, draudžiantį tiekti ginklus ir karinę įrangą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Užsienio reikalų ministras Peteris Szijjártó paaiškino, kad Budapeštas tokiu būdu siekia apsaugoti Užkarpatę, kurioje gyvena etniniai vengrai, nes siuntos per šią teritoriją taptų teisėtu kariniu taikiniu.

SN inf.