Darius Pocevičius: TURČIAI PATRIOTAI

Autorius: Darius Pocevičius Šaltinis: https://www.facebook.com/dariu... 2023-03-26 17:53:00, skaitė 461, komentavo 14

Darius Pocevičius: TURČIAI PATRIOTAI

TURČIAI PATRIOTAI.

Klaidžiodamas po nuvorišų vilomis ir neskoningomis kapitalistinio romantizmo stiliaus pilaitėmis apstatytus Antakalnio, Valakampių, Turniškių miškelius, pastebėjau įdomų dėsningumą, rodantį skirtingus lojalumo valstybei ir dėkingumo valdžiai lygius.

Jei namas didžiulis, dviejų, dažniau trijų aukštų, su keliais garažais, baseinėliu, aukšta tvora ir po plačią veją tyliai šmirinėjančiais vejos pjovimo robotukais – prie baseinėlio bus įmūrytas solidus stiebas, kurio viršūnėje plaikstysis auksu atsiūta raudona vėliava su sidabriniu raiteliu.

Jei namas vidutinio dydžio, su vienu garažu, tvora, bet be baseinėlio ir be robotukų – jo šeimininkas lojalumą viešai demonstruos standartine trispalve.

O jei namukas paprastas ir nepretenzingas arba apskuręs, seniai nematęs remonto ir velniai žino kada statytas – prie tokių niekada nepamatysi jokios vėliavos.

Ar tikrai turčiai – patys didžiausi Lietuvos patriotai? Atrodo, kad taip. Bent jau tokiais dedasi. „Vilmorus“ bendrovės neseniai atliktas tyrimas liudija, kad Lietuvos gyventojų dauguma nusiteikusi taikiai, o ne karingai – kitaip nei Lietuvos valdžia, didžioji žiniasklaida ir emocingi nuomonių lyderiai soc. tinkluose: jei kita šalis užpultų Lietuvą, su ginklu rankose jos ginti stotų vos 14 %: https://bit.ly/3lFR5b0 Pateiktas ir šių gynėjų socialinis pjūvis: ginklo imtųsi 27,4 % vadovų, verslininkų ir įmonių savininkų, 14,5 % darbininkų, 9.8 % studentų ir t. t.

Išeitų, kad tie, kurie privačias pilis puošia vėliavomis su Vyčiais, pirmieji eitų į karą. Ar mes jais tikime? Juk apkasuose Ukrainoje nematome nei Rusijos, nei Ukrainos elito atstovų anei jų sūnelių.