Kinija tikrina Prancūziją

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kini... 2023-04-24 15:02:00, skaitė 313, komentavo 5

Kinija tikrina Prancūziją

80 europarlamentarų grupė išsiuntė laišką Prancūzijos užsienio reikalų ministrei Catherine Colonnet su prašymu paskelbti Kinijos ambasadorių Paryžiuje Lu Shae persona non grata dėl jo pareiškimų apie buvusių SSRS valstybių statusą. Šios ES patariamosios institucijos atstovų kreipimasis sekmadienį buvo paskelbtas Prancūzijos laikraštyje Le Monde.

“Ambasadorius Lu Shae viešai pareiškė, kad buvusios Sovietų Sąjungos respublikos pagal tarptautinę teisę neturi de facto statuso, – sakoma deputatų laiške. – Raginame Kinijos ambasadorių paskelbti persona non grata dėl jo nepriimtino elgesio”.

Anot kreipimosi autorių, Kinijos diplomatinės atstovybės vadovo pareiškimai „yra valstybių istorijos, kultūros ir vientisumo įžeidimas“.

Penktadienį Prancūzijos televizijos kanalas LCI savo Twitter puslapyje paskelbė citatą iš interviu su Lu Shae, kuris, komentuodamas Krymo statusą, sakė, kad „netgi buvusios SSRS šalys neturi faktinio statuso pagal tarptautinę teisę. , nes nėra tarptautinės sutarties, kurioje būtų nurodytas jų, kaip suverenių valstybių, statusas“.

SN inf.