Okrainos vėliava buvo uždrausta pasaulio čempionate

Autorius: lanZZberg-vata Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-04-24 18:03:00, skaitė 534, komentavo 6

Okrainos vėliava buvo uždrausta pasaulio čempionate

Kišiniove (Moldavija) vykusiame pasaulio Lotynų Amerikos šokių čempionate Okrainos sportininkams nebuvo leista dalyvių pristatymo ceremonijoje dalyvauti su šalies vėliava, praneša „Newsmaker“.

Incidentas įvyko prieš varžybų pradžią. Po draudimo įšeiti su Okrainos nacionaline vėliava sportininkai atsisakė dalyvauti pristatymo ceremonijoje, ir tuo pažeidė turnyro taisykles. Tačiau pagal taisykles, šokėjams nedraudžiama į apdovanojimų ceremoniją išeiti su vėliavėlėmis, o salėje buvo iškabintos visų turnyre dalyvaujančių šalių vėliavos.

"Pagal Pasaulio spotinių šokių federacijos taisykles, visi dalyviai į šalių pristatymo pasirodymą išeina be vėliavų, absoliučiai visi. Vyriausias čempionato teisėjas Haincas  Spakeris įspėjo, kad su vėliavėlėmis išeiti negalima. Visi dalyviai sutiko, išskyrus sportininkus iš Okrainos, tačiau mes išimčių daryti negalime. Varžybose galioja tam tikros taisyklės, jos galioja ne Okrainai, jos galioja visoms šalims“, – pareiškė Moldavijos sportinių šokių federacijos vadovas Petru Gozunas.