Dėl „atstumtų valstybių“ sąvokos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-25 20:44:00, skaitė 471, komentavo 11

Dėl „atstumtų valstybių“ sąvokos

Įdomi yra jankyno Valstybės departamento „atstumtųjų valstybių“ (iš „rogue states“ – „chuliganiškos valstybės“) samprata.

 

Pasaulio žandaras, budelis ir prievartautojas sudaro savo aukų, kurios turi įžūlumo nepaklusti, sąrašus, o likusiems, įkyriai cypiant, tapšnoja per petį, dalina medalius, grasinimus, juodus ženklus, sankcijas ir teroristinius aktus.

 

Stebina, kaip lengvai šį terminą pradėjo vartoti potarybinė inteligentija, prašydama šeimininko atleidimo už savo gimimo vietą ir vakarykštę jos istoriją.

 

Pasaulio spauda nepavargsta piešti karikatūras ir nepadorias nuotraukas apie šalis, kurios nepavaldios monstrui, kad jas nužmogintų kitų akyse.

 

„Atstumtosios valstybės“, nepaisant visų savo trūkumų, sugebėjo išsaugoti sunkiausią ir svarbiausią dalyką – valstybės suverenitetą. Jos yra paskutinės likusios ne kolonijos pasaulyje. Todėl labai svarbu šiandieniniame globaliame konflikte subjektyviai suvienyti (ekonomines, energetines, politines ir galbūt karines) itin skirtingas valstybes. Tai yra pagrindinė jų kultūrų ir tautų išlikimo sąlyga.

 

Didžioji pasaulio dalis pasirodė esanti viena milžiniška kolonija. Jankyno kolonija. Todėl pagrindinė dabartinė kova yra prieš kolonializmą. Kolonijose net ir esant demokratiškiausiam kraštovaizdžiui (matėme, kaip lengvai ir greitai tai griūva), neįmanoma nei kova už teises, nei kultūros plėtra, nei humanistinės vertybės; visa tai yra holograma, klastotė ir blefas.

 

Matome, kaip tarptautinės teisinės ir humanitarinės institucijos virto perdavimo diržais korporacijoms ir bankams, kad įteisintų kišimąsi į jankiams nepalankių šalių vidaus reikalus.

 

Vakarų civilizacijos tikslai nė kiek nepasikeitė nuo kitų žemynų užkariavimo. Pasikeitė tik metodai ir rinkodara. „Demokratijos“ ir „tolerancijos“ pagrindinė srovė sėja neapykantą.