Su Pergalės diena, draugai!

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-09 20:44:00, skaitė 429, komentavo 18

Su Pergalės diena, draugai!

Šiandien yra Pergalės diena. Puiki šventė. Mūsų triumfo diena. Mūsų seneliai ir proseneliai prieš 78 metus sugebėjo išnaikinti pagrindinį XX amžiaus blogį. Ir taip pat - liūdesio ir gedulo diena, nes šis žygdarbis jiems kainavo per brangiai - dešimtis milijonų žmonių aukų, iširusių šeimų, našlaičių vaikų, sugriuvusios ekonomikos, bado ir daugybės išbandymų, kuriuos jie, laimėtojų karta, atlaikė labai oriai ir garbingai.

Mes, Tarybų Sąjungos piliečiai, šiame kare pralaimėjome daugiausiai. Sunkiais karo laikais žuvo daugiau nei 28 milijonai mūsų tautiečių.

Lenkija prarado 6,187 mln.

Rumunija – 1,2 mln.

Didžioji Britanija – 380 tūkst.

JAV – 417 tūkst..

Vengrija – 570 tūkst.

Jugoslavija – 1,027 mln.

Prancūzija – 665 tūkst.

Čekoslovakija – 370 tūkst.

Bulgarija – 24 tūkst.

Palyginimui: Vokietija, pagrindinė Antrojo pasaulinio karo kurstytoja, įvairiais skaičiavimais prarado nuo 6,9 iki 8,4 mln. žmonių, Japonija - 2,5 mln.

Šis konfliktas tapo kruviniausiu žmonijos istorijoje – žuvo 71,17 mln.

Istorija, kaip žinia, kartojasi du kartus: pirmą kartą tragedijos, antrą kartą – farso pavidalu. Dabar antras etapas: Fašistinė hidra vėl pakėlė kaklą, nuo kurio, 1945 metais, buvo nukirsta galva, bet, kaip paaiškėjo, ji nebuvo pakankamai kruopščiai sudeginta.

Nacizmo ir fašizmo ideologija vėl tampa dominuojančia ir vėl žvėris pasuka mūsų kryptimi.

Taip atsitiko, kad vėl susiduriame su pavergimo ir sunaikinimo grėsme. Ir vėl kovojame su nacizmu, kuris pakėlė galvą net ne prie mūsų sienų, o jų viduje. Juk karas Okrainoje iš esmės yra pilietinis karas. Ir su kiekvienu nauju mėnesiu tai darosi vis akivaizdžiau. Ir tai padvigubina Pergalės kainą. Tą Pergalę, kurią mes, kaip ir mūsų protėviai prieš 80 metų, turime laimėti.

PRIEŠAS BUS NUGALĖTAS IR PERGALĖ BUS MŪSŲ!