KAS ESAME? KUR EINAME? (DIDŽIĄJĄ PERGALĘ ATSIMENANT)

Autorius: Tiesos keliu Šaltinis: https://youtu.be/XWqD_AEMWec... 2023-05-10 02:11:00, skaitė 387, komentavo 4

KAS ESAME? KUR EINAME? (DIDŽIĄJĄ PERGALĘ ATSIMENANT)

Kas esame ir kur einame? Štai - pagrindinis klausimas ir kiekvienam žmogui, ir kiekvienai tautai. Ir vargu, ar yra geresnė proga į jį atsakyti, nei Gegužės 9-oji, TSRS - tarybinės liaudies ir armijos Didžiosios Pergalės prieš vokiškąjį fašizmą diena. Tai yra: pasakyk, ką galvoji apie Gegužės 9-ąją - ir pasakysiu, kas esi tu (o tiksliau - kaip save, savo šalį ir tautą, suvoki istorijoje).

Šiuolaikinė Ukraina, kurioje atvirai siautėja neonaciai - puikus to pavyzdys. Štai, vakar, gegužės 8 d., V. Zelenskis prezidentiniu įsakymu nurodė gegužės 9-osiomis minėti ne Pergalės, o vadinamąją "Europos dieną", tuo būdu, atseit, suvokiant ir pripažįstant Ukrainos ir ukrainiečių "europietiškąjį tapatumą". Tai yra, jų susitapatinimą su ES ir atitinkamomis "vertybėmis"...

Ir čia ukrainiečiams telieka du keliai:

a) fašistinis-nacistinis - mobilizuojant tautos likučius karui prieš Rusiją (viduje, tuo tarpu, įvedant atitinkamą diktatūrą);

b) vaivorykštinis - kalbamiems tautos likučiams tiesiog ištirpstant žydrosios ES biomasėje.

Ir vienas, ir kitas variantas, beje - nebūtinai kits kitą neigia. Jie gali vienas kitą net papildyti...

Analogiškai yra ir Lietuvoje, kur platūs visuomenės sluoksniai nebeatmena tikrosios istorijos, nebesupranta fakto, kad jei ne Tarybų Sąjungos pergalė prieš nacistinę Vokietiją, tai jokios "Lietuvos" ir "lietuvių" šiandien nebebūtų. Atitinkamai, mūsų tauta, kaip ir kitos šiai dienai - tai savąją savastį, kultūrą, istoriją ir kelią praradusi amorfinė masė, žmogiškasis išteklius kolektyvinių Vakarų arsenale (tiek ekonominiame, tiek kariniame jų žygyje prieš Rusiją).

Tokiame kontekste, iš tikrųjų ilgalaikiai teigiami pokyčiai - socialiniai, politiniai, moraliniai, tėra įmanomi, visų pirma, mums susigrąžinus savąją istoriją. Nes praeitis lemia dabartį, kaip dabartis - ateitį. Na, o žmogus be istorijos - mankurtas. Taigi, klausimas dėl to, kas esame ir kur einame (istorijos perspektyvoje), klausimas dėl tautos ir valstybės tapatumo - tai yra pats opiausias, pats pagrindinis šiandienos politinis klausimas.

Štai nuo jo ir tenka atsispirti. Štai apie jį ir tenka kalbėti, norint pažadinti miegančius. Štai apie tai ir ši laida.