Gerai užsimetęs Kauno hipsteris siūlo alternatyvų depresijos gydymo būdą

Autorius: Vikas Vikutauskas Šaltinis: https://www.facebook.com/Vikut... 2023-05-15 19:05:00, skaitė 541, komentavo 4

Gerai užsimetęs Kauno hipsteris siūlo alternatyvų depresijos gydymo būdą

JAV dabar atsirado klinikų, kurios depresijos gydymui siūlo "patripinti" ant ketamino. Pasirodo tai yra labai veiksmingas būdas gydymui atsparios depresijos gydymui.

Susimoki už seansą kelis šimtus dolerių, nes gydymas nėra pigus toks ir jo nekompensuoja sveikatos draudimas, tada tau duoda vaistų nuo pykinimo, kad netyčia nepaspringtum savo vėmalais ir sulašina saugią, pagal kūno masę daktaro paskaičiuotą porciją ketamino.

Patogiai, saugiai įsitaisius, su muzika, kokios 40 minučių "kelionės", po kurios absoliučiai daugumai pacientų būna lengviau ir geriau.

Kas nežino, tai ketaminas iš pradžių buvo kurtas kaip stiprus anestetikas narkozei, bandė jį duoti nėščioms moterims gimdymo metu,

bet tada paaiškėjo, kad jis turi tokį šalutinį poveikį ir na ten nuo jo labai smarkiai susijaukia galvoj, tu ne užmiegi, o ten tave šiek tiek iššauna iš kedų ir na labai būna keisti pojūčiai,

kadangi daiktas jau sukurtas, o žmonėms jis sukelia tokį šalutinį poveikį, tai pradėjo jį naudoti veterinarijoje. Ir ilgus metus jo galima būdavo tiesiog nueiti į veterinarijos vaistinę ir nusipirkti.

Bet tuo pačiu metu tai yra labai stiprus narkotikas ir tarkim sugalvojus jo nusipirkti kokį gramą gatvėje už keliasdešimt, o ne kelis šimtus dolerių kiek kainuoja klinikoje, tai gali tiesiog sustoti kvėpavimas ir numirsi.

O dabar paskutiniu metu mokslininkai ilgų tyrimų metu nustatė, kad jis padeda ten, kur nepadeda gydymas tradiciniais antidepresantais. Kad jis pasirodo su savo ta "kelione" perkrauna kažką smegenyse ir žmonėms po jo būna gerokai geriau. Na ir JAV nebūtų JAV, jei ten dar nespėjus patvirtinti pilnai jo gydymui, prasidėtų mokamas ir nepigus gydymas.

Kiek žiūrėjau atsiliepimų, tai visi jie yra tik teigiami. Tau nereikia ilgus mėnesius gerti tablečių nuo kurių gali nuslinkti plaukai, augti svoris, dar kažkas augti kas neturi augti, arba nukristi kas neturėtų nukristi. Čia tiesiog pora pagulėjimų patogiai įsitaisius su muzika ir jau žiūrėk geriau sekasi su kasdienėmis užduotimis susitvarkyti. Toks instant-antidepresantas.

*tik nesugalvokite užsiimti savigyda, nes kaip minėjau, daiktas yra maždaug heroino pavojingumo kas liečia slopinimą. Palaukite geriau kokius keturiasdešimt metų, kol tokie dalykai ir atsiras ir mūsų šalyje, kur sprendimus priiminėja davatkos, arba nuvažiuokite į JAV.