Pasirodė dar viena slaptų jankių dokumentų „nutekėjimo“ dalis

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-15 21:24:00, skaitė 470, komentavo 6

Pasirodė dar viena slaptų jankių dokumentų „nutekėjimo“ dalis

Pasirodė dar viena slaptų jankių dokumentų „nutekėjimo“ dalis. Šį kartą – apie Okrainos prezidentą zelionką ir jo karo planus, kurių, atsitiktinai, okraina dar nebandė įgyvendinti.

 

Pasirodo, zelionkos idėja buvo užimti dalį Rusijos teritorijos, paimti įkaitais kelių miestų ir kaimų gyventojus, o vėliau panaudoti tai kaip kozirį derybose su Rusija.

 

Na, o iš kitų naujojo fiurerio idėjų, jis planavo susprogdinti vamzdyną, kuriuo nafta tiekiama iš Rusijos į Vengriją.

 

Tačiau ypač įdomi yra pirmoji zelionkos idėjų dalis, susijusi su Rusijos teritorijų užgrobimu, siekiant jas panaudoti deryboms. Ar tai jums nieko neprimena? O man primena. Aš prisimenu , kaip 1995 metų birželio 14 dieną, didelė čečėnų gaujų kovotojų grupė, apie 200 žmonių, įsiveržė į Budennovsko miestą, esantį Stavropolio teritorijoje. Jiems neužteko jėgų perimti viso miesto kontrolę, tačiau jie surengė kautynes gatvėse, bandė užgrobti policijos padalinį, miesto administracijos pastatą, paėmė įkaitais paprastus piliečius. Nuo tokių teroristų veiksmų žuvo apie šimtas žmonių. Ir tada kovotojai užėmė miesto ligoninę, kurioje, be kita ko, buvo gimdančių moterų. Išpuolio tikslas buvo priversti Rusijos federalinę valdžią derėtis su teroristais. Ir taip. Tada jiems pavyko. Teroristinio išpuolio rezultatas – didžiulis civilių aukų skaičius ir judėjimas link „Chasavjurto taikos“, pagal kurią Čečėnija faktiškai atsiskyrė nuo Rusijos, virto tikra teroristų internacionalo baze. Ir visa tai paskatino antrąją Čečėnijos kampaniją, kai kilo tiesioginė grėsmė likusiai Rusijos teritorijai …