Netoli Artiomovsko, Okrainos ginkluotosios pajėgos prarado 55 000 kareivų

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-22 21:11:00, skaitė 364, komentavo 2

Netoli Artiomovsko, Okrainos ginkluotosios pajėgos prarado 55 000 kareivų

Mūšio dėl Artiomovsko metu karo veiksmuose buvo užfiksuotas 221 priešo daliniai.

Visą pažymėtų vienetų sąrašą ir informacijos rinkimo metodiką rasite čia

https://t.me/wartearsorg/251

ir čia

https://wartears.org/posts/2023-05-20-battle-for-bakhmut/

Negrįžtami Okrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai Artemovsko srityje nuo 2022 metų vasario 22 dienos siekia 55 tūkst.

Tai maždaug 1/5 visų Okrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolių nuo vasario 22 d.

Apie esamą situaciją.

Dėl fronto ir kas ką „dengia“.

1. Šiuo metu, 2023 m. gegužės 21 d. vakarą, iš Artemovsko išmušta Okrainos ginkluotųjų pajėgų grupuotė Artemovskaja užima savotišką atbrailą, kurios šonuose Kleščejevkoje-Kurdyumovkoje yra rusų kariuomenė.

2. Okrainos ginkluotųjų pajėgų bandymai nuo gegužės 10 d. veržtis į šiaurės vakarus ir pietvakarius nuo Artemovsko turėjo ne tik nutraukti Rusijos kariuomenės įsiskverbimą, bet ir paskatinti fronto prie Artemovsko stabilizavimą ir išlyginimą. Priešas sugebėjo atstumti mūsų kariuomenę iš Bogdanovkos ir Krasnėjos, užimdamas keletą pozicijų, taip pat bandė veržtis į Sacco ir Vanzetti, tačiau ten neturėjo rimtos sėkmės.

3. Įvykus Okrainos ginkluotųjų pajėgų puolimui, nuo gegužės 10 d. iki gegužės 21 d., didelių nuostolių kaina, Okrainos ginkluotosios pajėgos išsiveržė į flangus, tačiau tęsdamos aprėptį negalėjo iš esmės pakeisti situacijos, taip pat negalėjo užimti nė vienos gyvenvietės, net ir Sacco ir Vanzetti.

4. Norint rimtai kalbėti apie Artemovsko užėmimą, priešas turi paimti iš pietų Kleščejevką, Andreevką, Zelenopoliją, Kurdiumovką, kad paskui veržtųsi į Otradovką – štai kas vadinama Artemovsko užėmimu iš pietų. Norėdami užimti Artemovską iš šiaurės, priešas turi paimti bent jau Sacco ir Vanzetti, Dubovo-Vasilyevka, Berkhovka, Yagodnoye, Krasnaya Gora - tai galima pavadinti Artemovsko užėmimu iš šiaurės. Šiuo metu priešas negalėjo to įgyvendinti.

5. Todėl gegužės 21 d. priešas ne tik prarado Artemovską, bet pasakojimų apie Artemovsko atkovojimo ir apsupimo fone, jis pats sėdi pusiau apsuptas į vakarus nuo miesto.