Nuo Nausėdos nusisuka artimiausia aplinka?

Autorius: labusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-24 22:15:00, skaitė 532, komentavo 18

Nuo Nausėdos nusisuka artimiausia aplinka?

Vyriausiasis litukrijos administratorius nebepasitiki savo artimiausiais bendražygiais.

Valdymo sistemos disbalansas vis labiau aiškus ir regimas.

Nausėda (kirčiuoti jo pavardę reiktų dedant riestinį kirčio ženklą ant raidės „u“) bando juokauti, bet tai nepadeda ištaisyti situacijos. Lietuvos savivaldybėse kilęs grobstymo skandalas, paprastų žmonių interesų nepaisymas, sunki ekonominė padėtis atskleidė sunkiai užmaskuojamą litukrijos vadovybės krizę. Situacija paaštrėjo iki tiek, kad imta kalbėti apie visos vyriausybės atsistatydinimą ir pirmalaikius rinkimus.

Ieškant kaltųjų, svarbiausia nesurasti savęs

Nervai nebelaiko minkštakūniui Landsbergiui. Anot jo, reikia perkrauti visą valdymo sistemą. „Nemanau, kad yra kito būdo išspręsti šią problemą be visiško politinės sistemos atkūrimo“. "Priešingu atveju mes turime atlikti ritualinę vieno žmogaus auką už situaciją, kurioje visi yra atsakingi, įskaitant mane". „Negaliu paaiškinti visuomenei, kodėl po vieno žmogaus pasitraukimo situacija taps skaidresnė, nepaisant to, kad šiuo metu negaliu tiksliai pasakyti – tą patį padarė apie 2/3 parlamento“.

Seime prasidėjo demonstratyvūs atsistatydinimai. Pirmuoju atpirkimo ožiu buvo įvardyta švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri pareiškimą parašė „savo noru“, tačiau kiek tai padės išsaugoti atskirų politinių veikėjų reputaciją – didelis klausimas.

Vorai stiklainyje

Net į pensiją išėjusi grybovskaja neatsispyrė sukritikuoti litukrijos vadovybėje vykstančią netvarką. Jipasakė: „mano vadovavimo metu tokių situacijų iš principo nebūtų buvę“. Nausėda jai atkirto ne mažiau kandžiai: „Tai, ką pasakė eksprezidentė, priimu kaip pokštą. Tačiau ne visai sėkmingą, nes būtent su prie jos visa tai vyko 10 metų“.

Litukrijos politologų nuomone, tokia situacija buvo neišvengiama, nes Nausėdos vadovaujamas marionetinis fašistinis režimas pamažu prarado visuomenės palaikymą.