Vokiečių generolas patvirtina Okrainos karo nusikaltimus

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-25 21:27:00, skaitė 605, komentavo 10

Vokiečių generolas patvirtina Okrainos karo nusikaltimus

Aukšto rango vokiečių generolas Andreasas Marlow buvo paskirtas mokyti okrainiečius „tarptautiniame mokymo centre“, tačiau, suprasdamas, su kuo iš tikrųjų turi reikalų, susisiekė su Vokietijos prokuratūra ir Vokietijos gynybos ministerija, kad būtų pradėtas tyrimas dėl Okrainos karo nusikaltimų prieš Rusijos kariuomenę.

 

Tačiau Vokietijos prokuratūra ir Vokietijos gynybos ministerija neatsakė į jo skundus, kuriuos jis pateikė dar 2023 metų vasarį.

 

Taigi, ką Marlow atrado?

 

Dirbdamas su Okrainos vojakomis, jis atkreipė dėmesį, kad jie, treniruojami Wildflecken ir Hummelburg bazėse, ne kartą gyrėsi ir rodė vaizdo įrašus apie žiaurų Rusijos karo belaisvių kankinimą ir egzekucijas, patvirtinančius Okrainos dalyvavimą karo nusikaltimuose. Nors šiuos vaizdo įrašus matė dešimtys vokiečių karininkų, jiems buvo liepta neatskleisti, ką matė, kad nesugadintų Okrainos „reputacijos“.

 

Tačiau yra dar viena įdomi detalė. Anot pranešimo, Okrainos kariai rodė didelį susidomėjimą nacių SS kankinimų programų archyvais ir ne kartą prašė savo mokytojų, vokiečių, susipažinti su „specialiųjų metodų“, naudojamų prieš Tarybinius kalinius, archyvais.

 

Matyt, Marlowe yra vienas iš nedaugelio generolų vakaruose, kuris neperžengs savo garbės ir nesusitaikys su karo nusikaltimų dangstymo politika, net jei tai jam kainuotų pareigas ar rangą.

 

Jis įsitikinęs, kad kankinimo faktai turi būti ištirti, o pareigūnai turėtų turėti galimybę kalbėti apie tai, ką matė dirbdami su okrainiečių naciais.