Nausėdos pastangomis, Lietuvoje jau greitai suklestės gynybos pramonė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedos-... 2023-05-30 17:30:00, skaitė 391, komentavo 6

Nausėdos pastangomis, Lietuvoje jau greitai suklestės gynybos pramonė

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda pasirašė Laisvųjų ekonominių zonų pagrindų įstatymo pakeitimus, kuriais numatoma leisti gynybos ir saugumo pramonės veiklą vykdyti laisvosiose ekonominėse zonose (LEZ).

Šios veiklos LEZ buvo draudžiamos nuo 1995 m.

„Geriau vėliau negu niekada. Panaikintas beveik tris dešimtmečius galiojęs apribojimas vystyti gynybos ir saugumo pramonę laisvosiose ekonominėse zonose atrakina naują ekonomikos potencialą. Tai paskatins vietos ir užsienio investicijas į aukštesne pridėtine verte pasižymintį inovatyvų sektorių, padidins Lietuvos ekonomikos diversifikaciją ir konkurencingumą“, - atskleidė G. Nausėda.

Diskusijoje dėl Lietuvos gynybos pramonės plėtros valstybės lyderis nurodė, kad norint pasiekti struktūrinių pokyčių, būtina imtis veiksmų valdysenos, teisinės aplinkos gerinimo, įsitinklinimo į tarptautines gamybos grandines ir sprendimų priėmimo formatus, finansavimo ir vidinės bei išorės komunikacijos srityse.

„Įstatymo dėl laisvų ekonominių zonų pakeitimas – vienas pirmųjų gynybos pramonės proveržio žingsnių. Turime nedelsdami imtis ir kitų veiksmų, kurie įtvirtintų būtinas sąlygas sėkmingai ir sparčiai gynybos pramonės plėtrai Lietuvoje. Tai nacionalinio saugumo klausimas, kuriam iki šiol trūko deramo dėmesio“, - išaiškino G. Nausėda.

Susiję:

Lietuvoje brangymetis vis tik pralaimėjo sunkmečiui