Vaidas Žemaitis. Ką darysime su durniais?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vaid... 2023-12-11 19:42:00, skaitė 610, komentavo 6

Vaidas Žemaitis. Ką darysime su durniais?

Jau artėjame prie to momento, kuomet Lietuva turės ieškoti papildomų lėšų ne krašto gynybai, o durniams gydyti. Lietuviakalbės spaudos pranešimai manęs nebestebina ir nebegąsdina, nes apie tai, ką jie dabar rašo, jau kalbėjau prieš du metus – šis momentas jau atėjo.

Spauda jau keletą metų žmones programavo, kad Ukraina laimi ir jau 2023 metų pabaigoje Zelenskis atostogaus atsiimto Krymo paplūdimiuose. Deja, bet situacija – visai kitokia.

Taigi, ką šių metų gruodžio 11 dieną rašo lietuviakalbė žiniasklaida? Delfi: “Ar turime planą B, jei Ukraina vis dėlto pralaimėtų: šis scenarijus kasdien – vis realesnis”. Lrytas: “Karas Ukrainoje. Paryčiais – Rusijos smūgis Kijevui: pranešama apie daug sprogimų Rytuose okupantai veržiasi į priekį per visą fronto liniją”.

Atėjo tas momentas, kada propagandinei sisteminei žiniasklaidai meluoti žmonėms apie laiminčią Ukrainą darosi tiesiog kvaila, o ir tie apkvailintieji jau mato, kad Ukrainoje “liūdni popieriai”.

Taigi, kas prisiims atsakomybę dėl apkvailintų ir apgautų žmonių? Kas apmokės jiems psichiatrų ir vaistų išlaidas? Žmonės tikėjo Ukrainos pergale ir staiga, kaip iš giedro dangaus, jų informaciniai maitintojai ėmė skleisti visiškai priešingą informaciją.

Negalima taip elgtis su tikinčiais žmonėmis. Viską reikėtų pateikti švelniau, po truputuką, o ne taip drastiškai, kaip 2023.12.11, paskelbiant tokias publikacijas, kurios ta tiesiogine žodžio prasme, žmones išveda iš proto.

Taigi, ką darysime su durniais, kuriuos pagamino mūsų valdžia su žiniasklaidos priemonių pagalba? Gydyti ar palikti likimo valioje? Manau, kad šitiems žmonėms reikia padėti, nes, kad ir kaip bebūtų, jie yra mūsų Lietuvos dalis. Vieni silpnesni, kiti – neturintys laiko pasidomėti, o tretiems tiesiog… neduota suprasti. Turime juos ne smerkti, o kaip tik – paguosti ir užjausti. Žinoma, reikėtų ir pamokyti, kad kitą kartą neliptų ant to paties grėblio ir eilinį kartą neliktų durniaus vietoje.

Su meile durniams,

Vaidas Žemaitis Lekstutis