P. Gražulis kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektorę dėl viešai platinamos lesbiečių propagandos

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/12/12/p-... 2023-12-13 22:15:00, skaitė 779, komentavo 0

P. Gražulis kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektorę dėl viešai platinamos lesbiečių propagandos

Gruodžio 12 d. Tautos ir teisingumo (centristai, tautininkai) sąjungos pirmininkas, Seimo narys Petras Gražulis kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą` dėl nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pažeidimo.

Lygių galimybių kontrolierės B. Sabatauskaitės vykdomo viešo netradicinės šeimos propagavimo.

Rašte adresuotame Žurnalistų etikos inspektorei  Gražinai Ramanauskaitei P. Gražulis nurodė, kad šių metų gruodžio 4 d. masinės informacijos priemonės išplatino žinią apie tai, kad dvi lesbietės – Birutė Sabatauskaitė ir Jūrate Juškaite „laukia šeimos pagausėjimo“ (žr. pvz. 2023-12-04 interneto leidinyje „Alfa.lt“ išspausdinta žinutė antrašte „Lygių galimybių kontrolierė B. Sabatauskaitė su J. Juškaite laukia šeimos pagausėjimo“).

„Šioje žinutėje rašoma apie lesbiečių porą, įvardijant ją šeima. Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo 4 straipsnio 16 dalis draudžia platinti viešą informaciją, „kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“. Prašome įvertinti šį atvejį ir priimti sprendimą pagal Žurnalistų etikos inspektorės kompetenciją.“ – rašoma Seimo nario pareiškime.