Vaidas Žemaitis. Kaip Algimantas Rusteika kvailina ir taip apkvailintus žmones

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vaid... 2023-12-19 02:02:00, skaitė 742, komentavo 6

Vaidas Žemaitis. Kaip Algimantas Rusteika kvailina ir taip apkvailintus žmones

Yra toks pysorius (rašytojas) Algimantas Rusteika, dar geriau žinomas kaip patologinis rusofobas. Jis labai gerai moka įvardinti pasekmes ir jas lieti ne tik respublika.lt leidiniuose, bet ir socialiniuose tinkluose. Žmogus vis pasakoja kaip “brangsta kiaušiniai” (patys), bet niekaip neišsteni pasakyti, dėl ko tai vyksta.

Algimantas Rusteika:

“Gerovės valstybėje vis daugiau ir daugiau gerovės. BVP pučiasi kaip ant mielių, biudžetas auga ir auga. Milijonierių ir milijardierių vis daugiau. Tuoj tapsim ES donorais!

Nuo gerovės milijonas jau pabėgo. Kas dešimtas prašo paramos makaronų, kad turėtų ką pavalgyti. Kas penktas gyvena žemiau skurdo ribos. Juk tokia makaroninė gerovė!

Parodomoji labdara yra vienas iš tų dalykų, kurių labiausiai neapkenčiu. Kadaise, prie Valdo, buvo madoj Vienos baliai. Kada sotūs ponai ir ponai susirinkdavo pašokti, pagerti, pasigėrėti savimi ir pasipuikuoti naujomis dizainerių suknelėmis.

Ir sumesdavo savo tyliai niekinamiems vargšams šimtą kartų mažiau, negu tos suknelės ir balius kainavo. Tačiau išsiskirstydavo laimingi ir patenkinti savimi, kumečiams plojant iš susižavėjimo. Juk ponai tokie gražūs ir dvasingi, ir jų tiek daug!

“Vienos baliai” nuėjo užmarštin su Valdu ir stojosi maltiečių sriubos amžius. Ją pilstydavo prieš kameras grybauskaitės ir šimašiai, linkevičiai ir net tam kartui laikinai sugrįžęs Valdas. Vakare ponai didžiuodavosi per valstybinį kanalą savo gerumu.

Iš šio parodomojo politikų gerumo, iš tolo trenkiančio mirtina puikybės nuodėme, šaipėmės, kritikavom, bjaurėjomės. Ir tai nuėjo į nebūtį, liko tik maltiečių sriuba ir Pirmosios Ponios palinkėjimai.

Tai kas čia, pasakysit, tau vėl nepatinka? Aš lenkiu galvą ir prieš tuos dainininkus, už dyką dalyvaujančius laidoje. Ir prieš savanorius, aplankančius senelius. Ir pats paskambinau tuo aukojimo telefonu.

Man šlykštu tai, kad valstybės neįgalumą ir valdžios nenorą padėti savo piliečiams bandoma dangstyti labdara. Visą gyvenimą dorai dirbęs vienišas žmogus gauna apie 300 € pensijos, kurios nelabai užtenka net vaistams? Ir kiti žmonės turi suaukoti jo sriubai, kelis kartus per savaitę palaikančiai gyvybę?

Ir tik 300 su trupučiu tūkstančių galim? Saviems, kurie kenčia šalia? Ir kur tie tapinai, šurajevai ir kiti kovotojai, rinkę pinigus kovojančiai Ukrainai, kada jai pasaulis skyrė milijardų milijardus, kur jie dabar, kai pasaulis nebeskiria Ukrainai nieko?

Kur dingo premjeros ir aukšti bei gražūs prezidentai, kur jų gerovė? Kur mes esame, surinkę 5 milijonus dronui kenčiantiems kaimynams, bet nesugebantys surinkti 10 kartų mažiau savo broliams ir sesėms, kenčiantiems šalia mūsų, čia ir dabar?

Ar ir vėl viskas baigsis kaip visada? Paaukosim, pasijusim pasaulio teisuoliais ir užmiršim viską iki kitų Kalėdų? Ir valdžia, nesugebanti pasirūpinti savo piliečiais, liks teisi ir teisinga, pridengusi savo atsakomybės nebuvimą labdara ir mūsų gerumo jausmais?”

---

Šis pysorius eilinį kartą išreiškė nepasitenkinimą valdžia, kad ši nesugeba išmaitinti savo žmonių ir yra renkamos visokios paramos ubagams. Bet ar pastebėjote, kad šis veikėjas jau kurį laiką vis “maitina” savo lengvatikius skaitytojus pasekmėmis, bet nekalba apie priežastį – kodėl visa tai vyksta: kodėl keliami mokesčiai, kodėl dabartinė valdžia įvedinėja naujus mokesčius ir skursta žemiausioji žmonių klasė?

Niekas neturi rinkti jokių paramų mūsų skurstančiai visuomenei. Sprendimas yra paprastas – tiesiog reikia nustoti tuščiai jas švaistyti! Ukrainai Lietuva skyrė virš MILIJARDO eurų, tačiau apie tai pysorius Rusteika nekalba, nes pats yra už šių pinigų skyrimą Ukrainai. Jis pyksta, kad nuskurdintiems žmonėms pinigų nerenka šurajevai ir nesupranta, kad visi tie klounai: šurajevai, minedai, tapinai yra Sorošo – Landsbergių gaujelės dalis, veikiantys išvien.

Rusteika, nustok kvailinti ir taip jau nukvailintus žmones! O gal tu iš tikrųjų nesupranti, kas vyksta ir net neapsimetinėji kvailiu? Gali būti ir toks variantas.

Rusteika, pasitaisyk ir parašyk iš naujo apie tai, kodėl visa tai vyksta (atmetant tą variantą, kad mūsų valdžia yra kvaila ir mūsų nemyli), įvardink kas jiems liepia tai daryti, kas jų šeimininkai ir kieno mes esame kolonija. Drąsiau, Rusteika, nebijok!

Jūsų mylimas ir nekenčiamas

Vaidas Žemaitis Lekstutis