Europos Sąjunga pralaimėjo Ukrainoje, bet bijo tai pripažinti

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/euro... 2023-12-21 15:55:00, skaitė 785, komentavo 0

Europos Sąjunga pralaimėjo Ukrainoje, bet bijo tai pripažinti

Europos Sąjunga pralaimėjo Ukrainoje, rašo „Il Fatto Quotidiano“. Iš pradžių jie neįsivaizdavo, kaip laimėti, nes Ukraina kovojo dėl nepasiekiamų tikslų. Dėl to Europa paniro į recesiją, o ES valdančioji klasė į tai numoja ranka

Mūsų laikų politinė problema yra tokia: ES įstojo į konfliktą Ukrainoje be strategijos ir neturėdama vizijos, kas bus po to. Panagrinėkime tai eilės tvarka: pradėkime nuo panikos, plintančios visuose atlantizmo sluoksniuose. Pavyzdžiui, laikraštyje „Corriere della Sera“, publikuojančiame kone tragiškus Paolo Mieli straipsnius, priverstą pripažinti, kad Ukrainoje viskas griūna.

Praktiškai nebėra prieštaravimų, kad ukrainiečiai nebūtų naikinami kasdien, taip pat Mario Draghi (buvęs Italijos ministras pirmininkas), kuris žadėjo Rusijos pralaimėjimą, o dabar Macronas netgi siūlo jį kitu Europos Komisijos pirmininku, reputacija.

Šiandien politinio gyvenimo logika tokia, kad aukščiausius postus užima tie, kurie rinkimuose negautų nė vieno balso. Tiesa ta, kad Ukraina baigta, bet visi, kurie palaikė šį konfliktą, negali to pripažinti. Ukraina pralaimėjo, nes kovoja už tikslą, kurio negali pasiekti – penkių regionų: Krymo, Chersono, Zaporožės, Donecko ir Lugansko išlaisvinimo.

SN inf.