Gerovės Lietuvos pasiekimai: G. Nausėdos žmona pilstė nuskurdintiems seneliams nemokamą sriubą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gero... 2023-12-22 21:45:00, skaitė 630, komentavo 6

Gerovės Lietuvos pasiekimai: G. Nausėdos žmona pilstė nuskurdintiems seneliams nemokamą sriubą

Gerovės Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė ketvirtadienio vakarą dalyvavo Vilniaus Katedros aikštėje vykusioje maltiečių rengiamoje kasmetinėje senelių paramos akcijoje „Maltiečių sriuba“.

Tradicinės Maltos ordino organizuojamos „Maltiečių sriubos“ paramos akcijos banga nuvilnija į beveik 3000 maltiečių globojamų senelių namų. Patiems silpniausiems globojamiems senoliams vežamas jau paruoštas maistas, kitiems pristatomi maisto produktų lauknešėliai, o valgį padeda pagaminti lankantys savanoriai. Vien tuo neapsiribojama: maltiečiai padeda senoliams buityje, apsitarnaujant, atneša higienos reikmenų, nuperka išrašytų vaistų, pasirūpina specialistų pagalba.

Pirmoji ponia padėkojo maltiečių bendruomenei už galimybę kuo daugiau žmonių pajusti dovanojimo ir aukojimo džiaugsmą, taip pat už rūpinimąsi seneliais. „Nepaprastai gražu pratęsti mūsų tradiciją, kuri puošia mūsų Vilnių ir Arkikatedrą baziliką. Mus pasitiko varpai, kviečiantys žengti į naujus metus prasmingais darbais. Noriu padėkoti visiems, kurie esate čia, šalia, ir kad mes visi galime dalintis tikru ir nuoširdžiu artumu, dubenėliu sriubos, palaikyti ir apkabinti vienas kitą mintimis“, – sakė D. Nausėdienė.

Pasak pirmosios ponios Dianos, ši akcija teikia naujiems metams viltį: kad mūsų valstybėje bus mažiau atskirties, mes jausime bendruomeninį petį, atjausime ir palaikysime vienas kitą ir darysime didelius, prasmingus darbus kasdieną, mažais žingsneliais.

Pirmoji ponia padėkojo visiems, susirinkusiems Katedros aikštėje ir remiantiems maltiečius. „Ypač dėkoju Maltos ordinui už gražią tradiciją, kuri tęsiasi jau aštuonioliktus metus. Linkiu visiems sėkmės, gražių artėjančių švenčių ir nuostabių naujų metų, kurie būtų turtingi gerų darbų!“ – susirinkusiems sakė D. Nausėdienė.

Parengta pagal LRP inf.