Galingas JAV finansinis smūgis Kremliui į paširdžius

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/12/23/ga... 2023-12-23 23:59:00, skaitė 806, komentavo 3

Galingas JAV finansinis smūgis Kremliui į paširdžius

Strateginės aplinkybės

Žudynės Prahoje iššaukė didžiulį pasaulio žiūrovų susidomėjimą, todėl milijonai, o gal ir milijardai, prilipę prie ekranų stebėjo žudiko gaudynių dramą. Taip, tai yra baisu.

Tačiau ne mažiau baisu ir tai, jog informacijos kūrėjai, pataikaudami vartotojui, išmetė iš pirmųjų puslapių įvykius Ukrainoje. Todėl nepastebėta liko teroristinė ataka prieš Kijevą ir susprogdinti daugiabučiai.

Galime spėti, jog Putinas taip pat stebėjo Prahos teroristo dramą, todėl informaciniai srautai iš Kremliaus gerokai sumenko. Psichologinių operacijų strategai suvokia, jog informaciniai įmetimai („vbrosy”) turi būti vykdomi palankiu metu.

Tačiau Prahos įvykių fone įvyko kita labai svarbi operacija – Vašingtono smūgis driskynui į finansinius kepenis. Vakar Baltieji rūmai paskelbė JAV prezidento Džo Baideno įsaką, kuriame numatyta galimybė taikyti apribojimus bankams, kurie aptarnauja Rusijos karinės pramonės kompleksus.

Tokioms finansų įstaigoms bus uždrausta naudotis JAV finansų sistema. JAV valdžios institucijos su Rusija susijusioms įmonėms galės uždrausti atidaryti sąskaitas JAV, taip pat areštuoti turtą.

Kai kurie JAV politinių sluoksnių pareigūnai iškart pasiūlė Kijevui perduoti 300 mlrd. dolerių iš Rusijos centrinio banko atsargų, įšaldytų 2022 m. vasario mėn. siekiant daryti spaudimą Maskvai pasitraukti iš Ukrainos.

Putinas su savo gauja, išgirdęs šią naujieną, greičiausiai iš pasiutimo lupo „vodkę”, todėl kaip mat Vašingtonui pasipylė grasinimai: Kremlius įspėjo, kad griežtai reaguos į tokius Vakarų veiksmus, kuriais siekiama užgrobti jo turtą… arba dislokuos raketas (!). Maskva pagrasino, kad net… gali nutraukti diplomatinius santykius su Jungtinėmis Valstijomis.

Putino kilimėlis spaudai Peskovas pareiškė, kad bet koks toks areštas suduotų rimtą smūgį tarptautinei finansų sistemai, o Rusija gins savo teises teismuose ir kitomis priemonėmis.

Rusijos užsienio teroro reikalų ministras Sergejus Lavrovas amerikiečiams talkinančius Vokietijos vadovus pavadino „vagių gauja“, kuri mokosi iš Vašingtono.

„Anksčiau jie vagiliavo politine prasme – laužydavo susitarimus, ką nors apgaudinėdavo, o dabar vagia tiesiogine prasme“, – vogravo užsienio reikalų teroristas.

Na va. Pagaliau išlindo yla iš maišo – Kremliaus gyvybės adata kiaušinyje. Pinigai. Resursai. Be jų Kremlius bejėgis kariauti ne tik su Ukraina, bet ir vykdyti represijas Rusijos viduje. Tuo tarpu Rusijos grasinimai paveikti pasaulio finansus yra lygūs nuliui, nes Rusijos BVP tesudaro niekingus du procentėlius nuo pasaulio BVP.

300 milijardų, kuriuos galima perduoti Ukrainai – tai yra milžiniška suma, kuri įgalintų Kyjevą, pabrėžiame, racionaliai naudojant lėšas, tęsti karą ir išmėžti iš savo teritorijos imperialistinės ordos gaujas.

Visgi, manome, jog Vašingtonas neskubės nuleidinėti finansinį Rusijos kraują, juolab, kad įstatymas yra dviprasmiškas, leidžiantis elgtis ir taip ir kitaip. Tačiau Semo ranka suėmė ir ėmė spausti kiaušiukus. Putinas cypia.

JAV greičiausiai stebės ir lauks kitų Rusijos reakcijų, ypač po Naujų Metų šventimo išsiblaiviusio (ar taip gali būti?) Medvedevo pareiškimų. Tuomet paaiškės, kiek toli Maskva gali žengti toliau branduolinio šantažo srityje.

FSB ir GRU galvos ir galvutės Kremliuje turi suprasti, kad Vašingtonas gali neleisti pasaulyje toliau siautėti Rusijos teroristams. JAV yra pasaulio supergalybė ir šios pozicijos kol kas neužleis. Jei JAV atsisakys pasaulio geopolitinio tvarkdario vaidmens, tai bus didžiulis smūgis, pirmiausia, pačioms Valstijoms.

Reikšmingi postūmiai

Per praėjusią parą Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino dar 1040 užpuolikų.

Fronto linijoje įvyko 75 susirėmimai. Driskiai paleido 1 raketą ir surengė 40 oro smūgių į Ukrainos karių pozicijas ir gyvenvietes. Atakų metu vėl buvo nužudyti civiliai gyventojai.

Vakar Rusijoje įvairiose srityse buvo pastebėti dronai. Rusai komentaruose po vaizdo įrašais piktinosi, kad dronų nenumušė priešlėktuvinės gynybos sistemos.

„Kur priešlėktuvinė gynyba?!“; „Kodėl jie mus pasiekia net per mūsų sieną?”, – panikavo oro antskrydžio persigandę rusai. Tuo pačiu metu Rusijos gynybos ministerija dezinformavo, kad Maskvos, Briansko ir Kalugos srityse buvo atremtos kelios Ukrainos dronų atakos.

Kur Rusijos priešlėktuvinė oro gynyba? Fronte. Jos ten reikės dar daugiau, kai danguje pasirodys F16.

Tuo tarpu Ukrainos priešlėktuvinės gynybos pajėgose – neeilinė šventė: šalies gynėjai vakar sunaikino net tris Rusijos bombonešius Su-34.

Trumpai

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba vakar patvirtino rezoliuciją, kurioje raginama padaryti humanitarines pertraukas tarp Izraelio ir „Hamas“, padidinti pagalbą Gazos ruožui ir sudaryti sąlygas, kurios leistų tvariai nutraukti kovas ir taip užbaigti kelias dienas trukusias derybas už uždarų durų.

Skelbiama, jog Jungtinės Valstijos ir Rusija susilaikė nuo balsavimo, nusprendusios nepanaudoti savo, kaip nuolatinių organo narių, veto teisės.

Nyderlandai rengia pirmuosius 18 naikintuvų F-16, kurie netrukus bus išsiųsti į Ukrainą, pareiškė šalies ministras pirmininkas Markas Rutė.

„Šiandien pranešiau prezidentui V. Zelenskiui apie mūsų vyriausybės sprendimą parengti pirmuosius 18 naikintuvų F-16 perdavimui Ukrainai. F-16 pristatymas yra vienas iš svarbiausių susitarimų dėl karinės paramos Ukrainai elementų.

Be eksporto leidimo, prieš pristatant lėktuvus turi būti įvykdyta daug kitų kriterijų, visų pirma personalo ir infrastruktūros reikalavimai“, – sakoma Nyderlandų premjero pareiškime.

Prokremliška žiniasklaida ir Rusijos „Telegram“ kanalai išplatino nuotrauką, kurioje mažos mergaitės su pica nuotrauka, o ant jos užrašyta „3 000 JAV dolerių“. Tai yra kaina, už kurią neva Ukraina pardavinėja užsienyje savo vaikus. Visa tai yra Rusijos sąmonės drumstėjų (psichoperantų) darbas. Tačiau jie mūsų protų nejauktų, jei nerastų atgarsio.

Neseniai viena pakankamai raštinga ir versli dama pareiškė, jog atsisakė fotografuotis „Regitroje”, nes fotografavimo metu žmonėms kaktoje įspaudžiamas specialus barkodas.

Juokas juokais, tačiau daugybė žmonių dėkojo poniai, pritardami, jog „sistema” tuo būdu siekia žmones sučipuoti ir valdyti. Kai kurie Lietuvos piliečiai, per neapdairumą nusifotografavę, klausinėjo, kokia lempa reikia šviesti į kaktą, kad tas barkodas išryškėtų ir kaip jį nuo kaktos nusikrapštyti.

Štai kas nutinka su galva, skaitant visokį niekalą įvairiuose Telegram šiukšlynuose. Smegenys virsta informacinių atliekų savartynu.