Esminis vakarų uždavinys – denacifikuoti Rusiją

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/01/02/es... 2024-01-02 21:32:00, skaitė 1144, komentavo 28

Esminis vakarų uždavinys – denacifikuoti Rusiją

Strateginės aplinkybės

Rusijos fiureris vakar degė pykčiu ir grasino atkeršyti Ukrainai dėl tariamai vykdyto Belgorodo miesto apšaudymo ir taikių gyventojų žūties. Net neabejojame, jog rusų – fašistų raketos vėl kris ant taikių Ukrainos miestų, nusinešdamos naujų aukų.

Pagrindinė ir didžioji nelaimė bei šio karo varomoji jėga yra ne tik Kremliaus ir asmeniški Putino užmojai užgrobti Ukrainą, o didžiavalstybinis rusiškasis fašizmas, kuris šiuo metu pasireiškia visa savo griaunamąja jėga ir neša „kruvinus” vaisius.

Neseniai Putinas pareiškė, kad Ukrainos valstybė neturi ateities. Fiureris paskelbė ketinantis „perauklėti“ Ukrainos žmones ir išgydyti juos nuo „rusofobijos“ bei „istorinių falsifikacijų“. Putino draugelis Dmitrijus Medvedevas aiškiai įvardino Rusijos apetitą: „Odesa, Nikolajevas, Kijevas ir praktiškai visa kita – tai visai ne Ukraina”.

Abu mitomanija sergantys Rusijos vladykos nuolat postringauja, kad Ukraina – ne valstybė, ukrainiečiai – ne tauta, o „šalies teritorijos – dirbtinai surinktos”. Ir jau ne tik ukrainiečiai, ne tik mes, bet ir Vakarų karo analitikai pastebi, jog šiandieninis Kremlius atvirai propaguoja ukrainiečių žudymą, vaikų grobimą, miestų lyginimą su žeme, Ukrainos elito ir milijonų ukrainiečių fizinį sunaikinimą.

Tai baisi praeities šmėkla, kuri buvo išlindusi dvidešimtame amžiuje, vykdant „valymus”, nacistinius pogromus, masines žudynes, siekiant išnaikinti ištisas tautas ir valstybes.

Teigiama, jog nuo 2022 m. vasario mėn. iš Ukrainos į Rusiją išvežta dešimtys tūkstančių ukrainiečių vaikų. 20 000 iš jų Ukrainos valdžios institucijoms yra žinomi. Nužudę vaikų tėvus ar privertę bėgti, okupantai juos mikliai keičia rusų naujakuriais, o likusiems gyventojams skubos tvarka suteikiama Rusijos pilietybė.

Visa tai – ta pati baisioji imperialistinės Rusijos sisteminių deportacijų, kolonizacijų ir rusifikacijos politikos tąsa. Ji Lietuvai pažįstama iki kaulų smegenų.

Greta rusifikacijos, „valymo” ir kitų represijų vykdoma fašistinė – militaristinė politika, okupuotose teritorijose prikabinėjant plakatų, skatinančių „rusiškąjį patriotizmą”, o naujuose vaikų vadovėliuose trinama Ukrainos istorija ir skelbiama neapykanta ukrainiečių tautai, ukrainiečių kalba eliminuojama iš viešojo gyvenimo sričių.

Matydami ir vertindami šį radikalėjančios fašistinės Rusijos karo mašinos siaubą, turime neprarasti blaivaus proto ir suvokti šio sisteminio blogio priežastis. O jos glūdi ne tik Rusijos istorijoje, bet ir literatūroje, kultūroje, šimtmečiais vykusiame krašto militarizavime ir unifikavime.

Rusiškojo pasaulio ideologai nuolat pabrėžia ruso, rusų kultūros, rusų pasaulio išskirtinumą, jo „dvasingumą”, priešinant jį vakarietiškoms vertybėms. Beje rusų ir Vakarų pasaulio priešprieša buvo propaguojama dar nuo ATR sukilimų laikų.

Gyvendami uždaros, iš viršaus primestos, pačių susigalvotos, KGB ideologų išaukštintos rusų kultūros rėmuose, milijonai rusų tapo savo pačių susikurtų prasimanymų vergais ir tariamos „išskirtinės nacijos” atstovais.

Taip, tai yra liga. Baisi liga. Ir ja serga ne tik milijonai rusų, jų ideologų, generolų, FSB, GRU, SVR strategų, bet ir didelė dalis opozicijos, nesugebant išlipti iš „išskirtinio” rusiškojo pasaulio burbulo.

Suvorovas, Puškinas, Lermontovas, Dostojevskis ir kiti iškilūs rusai vienija ir Putiną, ir Kremliaus priešus. O kai prasideda kalbos apie Rusijos ateitį – nei viena pusė negeba prileisti minties, jog būtina imperiją likviduoti, norint, kad rusiškasis fašizmas būtų palaidotas amžiams.

Todėl „demokratai” tradiciškai atsiremia į represines struktūras, kurios veikia siekdamos įgyvendinti pagrindinį uždavinį – išsaugoti ir stiprinti Rusijos imperiją.

O kadangi imperijos gyventojas – „išskirtinės, aukštesnės rasės”, kuriai išgalvoto dievo skirta išgalvota misija – prasideda kitų, kitokių tautų, žmonių niekinimas ir naikinimas.

Tokiu būdu vidinės imperijos ligos ateičiai užprogramuoja naujus karus, okupacijas ir nelaimes.

Jei kada nors, kokie nors strategai, o tikime, kad tai įvyks, ateityje sumanys denacifikuoti Rusiją, milijonai rusų pirmiausia turės išlipti iš „išskirtinės nacijos” burbulo, pagaliau pradėti kalbėti kitomis kalbomis, pažinti kitų tautų kultūras, rašytojus, meną, o su pažinimu ateis pagarba ir kitų šalių tradicijoms.

Visa tai, kas vyksta ant žemės – prasideda žmonių galvose.

JAV atsargos generolas Benas Hodžesas pareiškė, jog JAV pagalbos Ukrainai finansavimo klausimas gali būti išspręstas iki 2024 m. vasario mėn. Pasak generolo, tai – „Amerikos politiniai žaidimai”.

Esą JAV iš tiesų turi problemų pasienyje, nesugeba sustabdyti nusikalstamų gaujų ir narkotikų antplūdžio. Tai rimta JAV politikos problema. Todėl respublikonai pirmenybę teikia vietiniams vidaus politiniams reikalams, o ne tarptautinei politikai.

Hodžeso teigimu, Kongresas negali rinktis tarp sienų stiprinimo ar pagalbos Ukrainai. „Respublikonai nenori būti apkaltinti, kad prarado Ukrainą“, – teigia generolas.

JAV generolas teisus visu 100 %. Jei JAV nusisuks nuo Ukrainos, tai bus pirmiausia smūgis pačioms Valstijoms, kurios po tokio ėjimo prarastų pagrindinių partnerių pasitikėjimą.

Tai būtų aiškus signalas blogio ašies žaidėjoms – Kinijai, Iranui, Šė Korėjai tvarkytis savo interesų ribose nevaržomai ir nebaudžiamai. Galiausiai, karų karuselė įtrauktų ir JAV į verpetą, nes Valstijos, būkim atviri, taip pat priklausomos nuo savo partnerių visame pasaulyje.

Reikšmingi postūmiai

Šį rytą Rusijos okupantai paleido į Kijevą daugybę raketų, tarp kurių ir žymiosios „Kinžal“. Priešlėktuvinės gynybos pajėgos dirbo sėkmingai, tačiau keliuose rajonuose užfiksuotas raketų nuolaužų kritimas.

Podolės rajone apgadintas dujų vamzdis, Pečiorų – du daugiaaukščiai namai. Pranešama ir apie pataikymus bei gaisrus. Desnianskio prekybos centre – gaisras.

Rusų teroristai kelis kartus raketomis smogė ir Charkovui, yra sužeistųjų. Nukentėjo centrinė miesto dalis, apgadinti daugiabučiai namai, automobiliai. Liepsnoja gaisrai, dirba gelbėjimo tarnybos.

Ukrainos miestai atakuoti raketomis iš 16 strateginių bombonešių Tu-95MS.

Per pastarąją parą fronte įvyko 64 kariniai susirėmimai. Apšaudyta 110 gyvenviečių.

Ukrainos gynėjai nukovė 810 rusų užpuolikų, sunaikino 7 tankus, 13 šarvuotų kovos mašinų, 49 artilerijos sistemas, 53 operatyvinius-taktinius bepiločius orlaivius ir kitus gelžgalius.

Trumpai

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, jog nemato kokių nors požymių, kad Putinas norėtų taikos. „Putinas jaučiasi silpnas kaip žvėris, nes jis yra žvėris ir, jei laimės, suvalgys jus vakarienei su visa jūsų ES, NATO, laisve ir demokratija“, – pridūrė prezidentas.

Izraelio kariuomenės pareigūnai praneša, kad mažėjant karo veiksmų intensyvumui Gazos ruože, kai kurie daliniai ruošiasi grįžti namo. Izraelio gynybos pajėgos ruošiasi pereiti prie ilgesnio ir mažiau intensyvaus konflikto etapo.

Nors palestiniečiai pranešė matę tankus, pasitraukiančius iš kai kurių šiaurinių Gazos ruožo dalių, kitose Gazos ruožo dalyse toliau vyksta mūšiai.

Stambulo gyventojai pirmadienį po rytinių pamaldų buvo paprašyti dalyvauti demonstracijoje Gazos gyventojams paremti. Organizatorių teigimu, demonstracijoje dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių. Renginį palaikė ir organizavo Bilalas Erdoganas, antrasis prezidento Redžepo Tajipo Erdogano sūnus ir Turkijos valdovui palankios politinės grupės.

Rusijos vladyka Putinas įsitikinęs, kad strateginė Rusijos padėtis kare su Ukraina yra „patenkinama“. Putino teigimu, padėtis kare keičiasi Rusijos naudai, o Rusijos „tėvynės vadai“ esą išmoko kovoti be nereikalingų aukų ir kad Rusija ketina baigti karą „savo sąlygomis“.

„Pati Ukraina mums nėra priešas. Tačiau tie, kurie nori sunaikinti Rusijos valstybingumą, pasiekti, kaip jie sako, strateginį Rusijos pralaimėjimą mūšio lauke… Jie apie tai viešai kalba ir rašo jau dešimtmečius. Jie tiesiog atvirai kalba apie tai: padalyti Rusiją į penkias dalis“, – pylė informacinius nuodus savo zombių visuomenei vyriausiasis šalies vampyras Putinas.

JAV paskelbė naujai išslaptintą žvalgybinę informaciją, kuri rodo, kad Iranas „aktyviai dalyvavo planuojant operacijas prieš komercinius laivus Raudonojoje jūroje”, CNN pranešė Nacionalinio saugumo tarybos atstovė Edrijen Votson (Adrienne Watson).

Per praėjusį gruodį Irano remiami husių sukilėliai surengė daugiau kaip 100 išpuolių prieš dešimtis komercinių ir prekybinių laivų.

JAV žvalgybos duomenys rodo, kad iraniečiai suteikė husiams stebėjimo sistemas, kurios leido jiems siautėti jūroje, taip pat dronus, raketas, kurias piratų grupuotės naudojo išpuoliams vykdyti.

Po išpuolių, kai kurios didžiausios pasaulio bendrovės, įskaitant naftos milžinę BP ir laivybos bendrovę „Maersk“, paskelbė sustabdančios savo veiklą Raudonojoje jūroje. Po BP pranešimo smarkiai pakilo naftos ir dujų kainos.

Net neabejojame, jog ši Irano globojama teroristinė veikla, inspiruojama iš Kremliaus, kuris visais įmanomais būdais stengiasi kelti naftos kainas ir destabilizuoti padėtį Artimuosiuose Rytuose.

Lietuvoje

Jus ir vėl gąsdina. Ragina pirkti bulves, kopūstus, vytintą kiaulę, rengti slėptuves, ruoštis. Karui.

Netrukus koks nors glušpetris pakvies kasti apkasų prie Vilniaus ar dar į kokią nors begalvių išgalvotą akciją. Per informacinių skiedalų kanalus akademikai ir politiniai patologai jums postringauja apie rusų melagienas, pavojų socialinėms grupėms, berdami mandras iš exel lentelių ir PPT ataskaitų ištrauktas frazes, už kurių nėra nieko. Tuščių žodžių makalynė, ir tiek.

Susinarplioję šioje informacinėje asmeninių interesų ir skambių frazių košelienoje, mes siaubingai atsilikome ir nebematome, kaip Kremlius „melagienas” seniai pakeitė psichologinėmis karinėmis operacijomis. O jos yra labai pavojingos, vykdomos 24/7 ir dar intensyvės.

Vienas pagrindinių Kremliaus psichoperantų šiandieninių tikslų – kelti paniką Vakarų šalyse, sėti antrojo fronto atidarymo baimę. Baimę, dėl kurios valstybių vadovai ir parketiniai generolai pameta galvas, ima nebemirksėti ir nepaliaujamai, tarsi užburti mikčioti, jog turime skubiai ginkluotis ir nieko neduot Ukrainai, kuri kaunasi už mus.

Tai yra medus Kremliaus strategų ausims, FSB planuotojų pergalė.

Deja, šiuo metu jų ir vietinių lobistų noras pasipelnyti iš brangių, po dešimties metų mus pasieksiančių geležių bei karo žaidimais sergančių berniukų norai sutampa.

Visi jums brukami kliedesiai apie tai, kad valstybės gynyba – tik kariuomenės reikalas, yra tyčinis informacinio sabotažo aktas. Ginasi visa valstybė, visa ir visi, ir kuo daugiau. Čia nėra, ką pridurti.

Mes šiame painiame kelyje liekame nuoseklūs: Rusija antrojo fronto artimiausiu metu neatidarys, tiesioginio karo su NATO artimiausioje ateityje neplanuoja. Pagrindinis Vakarų ir visų mūsų uždavinys – pagaliau rimtai remti Ukrainą ir padėti jai sutriuškinti ordą. Pageidautina, kartu, petys į petį, ginant Avdejevką, Charkovą ar Sevastopolį.