V. Apžvalgininkas. Lietuva gausiai finansuoja Lukašenkos režimą

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/02/06/v-... 2024-02-06 17:43:00, skaitė 751, komentavo 1

V. Apžvalgininkas. Lietuva gausiai finansuoja Lukašenkos režimą

Lietuvoj gyvena daugiau nei 70 000 Gudijos piliečių ir tik apie 1% jų oficialiai yra pabėgėliai. Jie nuolat keliauja atgal Gudijon bei ten leidžia Lietuvoj uždirbtus pinigus. Akibrokštas, net pabėgėliai keliauja atgal Gudijon. Be to Lietuvos piliečiai vyksta Gudijon apsipirkinėti, tuo būdu smarkiai finansiškai remdami agresyvųjį Lukašenkos režimą, kuris yra egzistencinis pavojus Lietuvai.Katastrofinio kiekio imigravimą Lietuvon per įtaką bei spaudimą prastūmė verslininkai, kuriems trūksta pigios darbo jėgos. Pasekoj pagal Eurostat duomenis pragyvenimo lygis Lietuvoj (actual individual consumption) 2022 m. krito nuo 97% iki 94% nuo ES vidurkio.

Sulaikius „pabėgėlius”, kurie keliauja atgal Gudijon, svarbu atimti pabėgėlio statusą. Taip pat stabdyti darbinį imigravimą nuo Gudijos, kuris finansuoja agresyvų autoritarinį režimą bei taikyti įstatymus, kurių pasekoj atėjūnams Lietuvoj uždirbtus pinigus eitų išleisti tik ES viduj. Nūn Lietuvoj uždirbti pinigai masiškai keliauja Gudijon finansuoti šio autokrato ekonomiką bei karo mašiną. Svarbu kriminalizuoti Lietuvos piliečių keliones Gudijon bei Rusijon, laikyti šitai autoritarinių režimų, siekiančių sunaikinti Lietuvą finansavimu.

Lietuvoj gyvenantys litvinistai pradėjo organizuoti vajų, kad sutarti su Lietuvos politikais idant sumažinti spaudimą litvinizmui. Ko nesuvokia Gudijos opozicija, jog esmė yra bendrauti su Lietuvos žmonėmis, kuriems litvinizmas bei jį skatinanti Belsat TV jau tapo tokie patys Lietuvos visuomenės priešai kaip Putinas ar Lukašenka.

Jei politikai rems litvinizmą, greit po rinkimų turėsime kitus politikus LR Seime. Lietuvos visuomenė sutars su Gudijos opozicija tik kai ji atmes litvinizmą bei pradės kurti Suomijos pavyzdžiu naują adekvačią, sėkmę įgalinančią vakrietišką Gudijos ideologiją.

Priminimui, Suomija nevogė Švedijos istorijos bei herbo, todėl pasekoj tapo viena sėkmingiausių šalių pasaulyje, laidavo savo valstybingumą. Kuo daugiau degtukų pas vaikus, tuo bus šilčiau ar bus visų sudeginti namai?

Tuo tarpu Lietuvos mokyklose su dėstomąją lietuvių kalba, kurias lanko etniniai lietuviai, jie per rusų k. pamokas gauna rusofašistinės propagandos indoktrinavimą.

Rusų kalba mokytojai pasakoja lietuviams vaikams, gimusiems Lietuvoj apie Rusijos didybę bei pasakoja, jog dėl karo kalta Ukraina, suprask neva žydobanderovcai sukėlė karą su taikos siekiančia Rusija. Šį antivalstybinį smegenų plovimą apmoka Lietuva, vis bandanti rasti iš kur paimti papildomų pinigų gynybai. Gal nustojam finansuoti rusofašizmą?

Verta sparčiai remtis nesenu Suomijos pavyzdžiu efektyviai nutraukiant rusų k. mokymą visose lietuviškose mokyklose, šitaip sumažinant rusofašizmo apologetų formavimą tarp lietuvių vaikų. Vaikai jau nuo šiandien per išmaniuosius galėtų centralizuotai, savarankiškai mokintis vokiečių kalbos. Net jei išmoktų tik pasisveikinti šia kalba, didžiausia vertė yra apsaugoti protai, lietuviškas jaunimas netapę rusofašistais – mažesnis kiekis žmonių kurie šaudytų mums į nugaras.

Kai Lietuvos piliečiai vyksta dirbti Skandinavijon, jų vaikai nuo pirmos dienos net nemokėdami vietos kalbos lanko Skandinaviškas mokyklas. Priklausomai nuo šalies yra dėstoma norvegų, švedų ar pan. kalbomis.

Lietuvoj Šiaurės šalių pavyzdžiu reikalingas įstatymas, jog jei vienas tėvų yra imigrantas/pabėgelis, tuomet vaikas gali lankyti tik lietuviakalbę mokyklą. Lietuvai reikia nustoti išradinėti dviratį bei pagaliau sekti Skandinavijos pavyzdžiu, jei norime išlaikyti valstybingumą bei turėti vidutinę algą kaip Danijoj į rankas apie 4000 eur.

Prašymas politikams remtis Suomijos pavyzdžiu ir ne nuolat šnekėti nieko  nedarant, tačiau efektyviai veikti. Jei mūsų šalis veiktų bent 10% nuo to kiek šneka, tuomet Lietuva taptų saugiausia šalis pasauly bei išsaugotų savo valstybingumą.

Kyla klausimas, kodėl Latvija sėkmingai vykdo integravimo politiką ir ten net vietiniai lenkai neturi pretenzijų dėl pavardžių rašymo ar dvikalbių užrašų? Latvija yra kieta ir nenusileidžia, todėl šią šalį jie palieka ramybėj.

Lietuva yra silpna, minkšta, nuolaidžiaujanti, todėl Kremlius tiesiogiai bei per neintegruotą lenkų bendruomenę turi reikalavimų sąrašą, kuris baigsis tik tuomet kai Kremlius sunaikins Lietuvą.

Efektyviausios reformos yra transformacinės, kai struktūra yra kuriama naujoj vietoj. Pvz., skirtingai nei Lietuva, Estija paskelbus nepriklausomybę išvaikė sovietinę policiją bei lygioj vietoj sukūrė naują vakarietišką struktūrą su naujais žmonėmis. Pasekoj to, dar ligi šiol nusikalstamumas Estijoj yra mažesnis nei Lietuvoj.

Efektyviausia strategija antivalstybinėms mokykloms reformuoti yra progresyvios Skandinavijos pavyzdžiu jas uždaryti. Esamai laipsniškai integracinei reformai Kremlius jau sklidinai pasiruošė ir ji taps sabotuojama nuo vidaus.

Rasa Baškienė (Vilniaus savivaldybė):

„Įspūdžiai iš rusakalbių mokyklų, kurias, išlindę iš savo burbulo, aplankėme kartu su kolegomis. Pasirodo, miesto politikai įprastai jų nelepindavo savo dėmesiu, tad buvome priimti kaip itin reti svečiai – „komisija”, anot vieno jų kiemsargio… Kalbėjomės apie lietuvių kalbos komponentės didinimą, apie geresnes vaikų karjeros galimybes, platesnį kontaktų ratą – kitaip tariant, apie išlindimą iš „geto”.

Jei vienoje mokykloje diskusija vyko įsiklausant vieniems į kitus, ieškant bendrų sprendimų, tai kitoje atsimušėme į bekompromisę laikyseną: tiesiai šviesiai buvo pasakyta „zdes ruskij duch, zdes rusju pachnet…”

Ir kaip tą zapachą išvėdint???“

„Vilniaus vicemeras vakar pasidalino susitikimo vienoje Vilniaus mokyklų, kurioje tarp 100 mokinių – 70 pabėgėlių iš Ukrainos ir Baltarusijos, įspūdžiais. Prabilęs apie sklandesnį lietuvių kalbos mokymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse įstaigose pagal dvikalbį modelį su dviem mokytojomis klasėse, susilaukė pasipiktinimo.“

„Toną susitikimui uždavė tėvelis, per pusę sakinio nukirtęs mano „Dobryj viečer” ir pasakęs, kad „tut budiet dielatsa zapis”. Tam reikalui, jei prireiktų teismuose. Ok. Puiki pradžia. Prasukus dvi valandas ant šitų linksmųjų kalnelių, įtikinėjant (rusų kalba;)), kad jei būsimi pirmokai galėtų mokytis pagal dvikalbį modelį, t.y. su dviem mokytojais klasėje, taip ir likau nesupratęs, kodėl daliai bendruomenės tai kažkokia šventvagystė? Ėjo į trasą žodžiai „reiderskij zachvat”, „vy vriote” ir t.t.

Bet pabaigiau bent jau su kelių būsimų pirmokų tėvais labai pozityvia gaida. Sutarėme ramioje aplinkoje pakalbėti apie VAIKŲ ateitį ir dvikalbio modelio veikimą.“

„Mane tiesiog apstulbino šis heitas būtent iš pabėgėlių, kuriais rūpinamės, lūpų. Pasirodo, labai patogu plūduriuoti toje postsovietinėje pliurzėje, kur gali susikalbėti kaip kažkada sovietinėje tėvynėje – vyresniojo brolio kalba. Ir likti tame gete, nekreipiant dėmesio, kad gyveni ES šalyje, bet naudojantis visais tos šalies privalumais.

Nesitikėjau, kad prasidedanti rusakalbių mokyklų transformacija, siekiant vaikams geresnės ateities šalyje, kurioje jie gyvena, bus sutikta su aplodismentais, tačiau kad piktinsis nukentėję nuo Putino ir Lukašenkos režimų – jau virš mano suvokimo…“

Ministerija siūlo dar metams nukelti reikalavimą dėl kalbos mokėjimo ukrainiečiams.

„Prisimename, didžiuojamės ir esame dėkingi“: privačios Vilniaus gimnazijos feisbukas mirga Pergalės dienos sveikinimais.