Maskvos reakcija į ambasadoriaus L.Linkevičiaus pareiškimą dėl Kaliningrado

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-02-29 00:12:00, skaitė 1031, komentavo 10

Maskvos reakcija į ambasadoriaus L.Linkevičiaus pareiškimą dėl Kaliningrado

Vasario 27 d. Lietuvos ambasadorius Švedijoje ir buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pagrasino "neutralizuoti" Kaliningradą, jei Rusija mestų iššūkį NATO.

"Jei Rusija išdrįs mesti iššūkį NATO, Kaliningradas bus "neutralizuotas" pirmas", - rašė Lietuvos diplomatas socialiniame tinkle X (buvęs "Twitter").

After #Sweden was integrated into the Alliance, the Baltic Sea became an internal #NATO sea. If #Russia dares to challenge NATO, Kaliningrad would be "neutralized" first. Russia's previous false accusations that it is surrounded by NATO are now becoming a reality. pic.twitter.com/f3ftiMO4ED

— Linas Linkevicius (@LinkeviciusL) February 27, 2024

Be kita ko, jis taip pat teigė (1), kad Baltijos jūra esą tapo NATO vidaus jūra po to, kai Švedija įstojo į Šiaurės Atlanto aljansą.

Buvusio Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus pareiškimai apie Kaliningrado "neutralizavimą" ir NATO plėtrą sukėlė griežtą Kremliaus reakciją (2): 

"NATO plėtra, NATO karinės infrastruktūros artėjimas prie mūsų sienų, priešiška Šiaurės Atlanto aljanso valstybių narių retorika - visa tai, žinoma, kelia didelį susirūpinimą ir yra pagrindas imtis papildomų priemonių mūsų saugumui užtikrinti", - sakė Rusijos prezidento atstovas spaudai D. Peskovas.

Kaliningradas yra Rusijos dalis, esanti prie Baltijos jūros, ir taip bus visada, pridūrė jis.

Federacijos Tarybos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Andrejus Klimovas, komentuodamas L. Linkevičiaus žodžius, pareiškė, kad Europai grėstų didelė katastrofa, jei Kaliningradas būtų "neutralizuotas". Senatorius priminė, kad Kaliningrado sritis, kaip ir visi Rusijos regionai, yra neatskiriama Rusijos Federacijos dalis ir Maskva turi neįsivaizduojamas galimybes juos apginti. Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova savo ruožtu pareiškė, kad L. Linkevičiaus žodžiai yra karikatūriški. Jos nuomone, tokie "daugiažodžiavimai" kuriami siekiant palaikyti Kijevą ir Ukrainoje plinta "kaip karštos bandelės"

AVvXsEg6DpLKK-JOIc6LbmkuVsYX-7vXyDbq6wcqnzTiYDxqeVUgHLiouq8zPzFhOTNkA_9tWlA2KdGIHJ5Hdu-5KZN0IWN44OMBRN5sCiL3rFzDRNBRLvxtTxt6Mhq7JkQP0ToLJBy6LTpSGQPh2cksPVwQIj-RpFP6_lzooWu9b7JxEXZ7lAkwINBK0XrueZ4

Didelę savo gyvenimo dalį Linas Linkevičius buvo sovietinės valdžios kolaborantas, Lietuvos TSR komjaunimo lyderis, Komunistų partijos narys. Gal jis ir toliau tarnauja ankstesniems savo šeimininkams ir specialiai provokuoja Rusiją priešiškiems veiksmams prieš Lietuvą? Kas galėtų tai paneigti? Sunku juk įtarti, kad Lietuvos pasiuntinys yra psichiškai neįgalus ir nesuvokia, kokią žalą jis daro lietuvių tautai, gadindamas santykius su kaimynine valstybe?

(1)https://iz.ru/1656565/2024-02-27/posol-litvy-v-shvetcii-prigrozil-neitralizovat-kaliningrad

https://iz.ru/1656977/2024-02-28/v-kremle-prokommentirovali-zaiavlenie-eks-glavy-mid-litvy-o-kaliningrade