Kuo skiriasi Lietuvos ūkininkų protestai nuo Lenkijos? Kodėl Europoje protestai tampa radikalūs?

Autorius: Gediminas Kvietkauskas Šaltinis: https://www.facebook.com/geduo... 2024-03-02 19:15:00, skaitė 787, komentavo 8

Kuo skiriasi Lietuvos ūkininkų protestai nuo Lenkijos? Kodėl Europoje protestai tampa radikalūs?

Apie ką protestuoja Lenkijos ūkininkai?

Yra keli aspektai.

1. Visi Europos ūkininkų protestai turi tą pačią inspiraciją - Žaliasis kursas negali naikinti žemės ūkio ekonomikos. Žaliasis kursas yra gerai, bet negalima demonizuoti Agrosektoriaus, ignoruojant miestų ir pramonės plėtros poveikio gamtos taršai. Jeigu keliaujame Žaliuoju kursu - privalome sąžiningai dalintis kaštais. Jeigu mes privalomai gaminame Žalią grūdą, mėsą, pieną, braškę - privalome uždrausti bet kokios nežalios produkcijos importą į ES, nes Žalio su neŽaliu konkurencija yra neįmanoma. Apie tai protestuoja visas Agrosektorius Europoje.

2. Lietuvos Ūkininkai prieš mėnesį parodė Lietuvai ir Pasauliui KOKS ETIŠKAS IR PAGARBUS ĮSTATYMUI, TVARKAI, POLITIKAI, GAMTAI, MIESTO ŽMOGUI GALI BŪTI PROTESTAS. Dar Laužų akcijos metu prie ūkininkų protestų pradėjo vaidentis marginalai - celofanai, orlauskai, gražuliai ir kiti kremliaus finansuojami personažai (norėjau kitais žodžiais apibūdinti - "galimai" debilai, išgamos, idiotai ir t.t., bet esu tolerantiškas "kitai nuomonei"). Lietuvos ūkininkai akimirksniu viešai atsiribojo nuo visų marginalų ir užkirto kelią bet kokioms šiukšlėms apsimesti protesto dalyviais. net ir žuvis viena mėgino ant scenos Vilniuje užlipti, bet leidimo negavo. Mūsų Ūkininkai buvo nuostabūs - aiškiai komunikavo, aiškiai sakė dėl ko protestuoja (skaitykite pirmą punktą), aiškiai deklaravo protesto dalyvių vertybes, nebuvo svarbu politinės pažiūros - visos pažiūros yra gerbtinos, jei jos neveikia prieš Valstybę.

3. Daugumoje Europos valstybių protestai buvo PIKTI. Mes Vilniuje suorganizavome nuostabią traktorių parodą. Mes atrodome dabar kaip pūkuoti kiškučiai su kaklaraiščiais, lyginant su prancūzais, belgais, vokiečiais ir lenkais. Jie naikina privatų ir viešą turtą ir kelis mėnesius blokuoja svarbias Europos transporto arterijas. Lietuvoje "celofanams" nepavyko įsifiltruoti į Ūkininkų bendruomenes, bet Europoje jiems sekėsi geriau - sugebėjo radikalizuoti ūkininkus. Lietuvoje mes stipriai pakėlėme ūkininko įvaizdį, bet Europoje protestai nuėjo kitu keliu. Ypač Lenkijoje. Primenu tą Lenkų ūkininką, kuris ant savo traktoriaus užsidėjo plakatą su raginimu putinui greičiai susitvarkyti su Ukraina, kad Lenkijoje būtų geriau.

4. Lenkija. protestai yra visai ne apie žaliąjį kursą. Protestai yra prieš viską, kas padeda Ukrainai gintis. Ne todėl, kad Lenkai nepalaiko Ukrainos, bet todėl, kad lenkai "celofanų" turi labai labai daug. ir tie "celofanai" yra integruoti į visus visuomenės sluoksnius. xujlostanas daug metų aktyviai dirbo, nes Lenkija didelė ir svarbi. Lietuva, ačiū Dievui, jiems neatrodė tokia svarbi ir putino gerbėjų turime tik šeimų maršo rėmuose. Lenkijoje gi yra sudėtingiau, nedaug trūko - Lenkija galėjo marginalizuotis iki Orbano Vengrijos. Lenkai teigia, kad ūkininkai kenčia nuo Ukrainietiškų grūdų importo. Absurdiška, nes 95% Ukrainos grūdų iškeliauja per Juodąją jūrą laivais. dar absurdiškiau - Lietuvos sienos blokada. Ekonomiškai nesusidėlioja logika - atvežti į LT Ukrainietiškus grūdus žemės transportu ( nuo Lvovo iki LT tona grūdų kainuoja 100 eurų), pervadinti juos į "made in Lithuania" ir vežti atgal į Lenkiją žemės transportu. ekonomika nesigauna net su prielaida, kad Ukrainietiškus grūdus gavome nemokamai. Nu tiesiog nesąmonė.

5. Kam naudinga? Naudinga pelkių seniui. "celofanai" lenkų ūkininkams įskiepijo gandus. Lenkai susipyko su Ukraina, dabar susipyko su Lietuva. Lenkijos Visuomenė girdi žinią - Ukrainos grūdai kalti dėl globaliai nukritusių gūdų kainų. Globaliai be abejo karas turi įtakos grūdų kainai. Karas turi įtakos, o ne Ukrainietiški grūdai. Karą sukūrė ruzzija.

6. Ruzziški grūdai. Lenkai protestuoja prieš Ukrainietiškus fūrom vežamus grūdus, kai vagonais kasdien įsileidžia driskių grūdus!!!! Rusiškų grūdų importas Lenkijoje lyginant su prieškariniu laikotarpiu išaugo dvigubai! DVIGUBAI!!!! Latvija ir Lietuva irgi "praleidžia" driskių grūdus! rusų kgbistai padarė savo darbą puikiai. ruzziški grūdai ir yra pagrindinė tema. būtent rusiški nesąžiningam ir prorusiškam verslui ir yra įdomūs, nes jų LABAI DAUG ir keliauja geležinkeliu, o ne fūromis.

Situacija elementariai išsprendžiama!

UŽDRAUSTI rusiškų GRŪDŲ TRANZITĄ IR IMPORTĄ!

Apmaudu, kad Lenkija pasimovė ant kremliaus kabliuko.

Šiandien užblokuotas SUVALKŲ KORIDORIUS. Lenkijos ūkininkai savo rankomis treniruoja orkų armiją Suvalkų koridoriaus puolimui.

Pralošta dar viena šachmatų partija. Juodieji laimi.

LDiena.lt Kaip atrodė traktorių paroda Gedimino prospekte, galite prisiminti "Pokalbių iš virtuvės" gyvo eterio įraše pavadinimu "Paskutinė naktis VILNIUJE! Kaip ją praleis traktoristai?":

https://youtube.com/live/cGz0aFIHjYI