Pasitvirtino VRK klastotės dėl Ingridos Šimonytės

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/pasitvirt... 2024-03-29 15:33:00, skaitė 845, komentavo 5

Pasitvirtino VRK klastotės dėl Ingridos Šimonytės

2024 m. kovo 29 d. 11.00 val. įvyks Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro dr. Zigmo Vaišvilos, buvusio Seimo nario Audriaus Nako ir 2024 m. Respublikos Prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyvio Eduardo Vaitkaus spaudos konferencija Seime „Pasitvirtino VRK klastotės dėl Ingridos Šimonytės“.

Spaudos konferencijoje dalyvauti kviečiama LR VRK pirmininkė Lina Petronienė.

2024 m. kovo 22 d. ir kovo 27 d. spaudos konferencijose Seime atskleistas VRK „ką noriu – tą darau“, tenkinant Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės užgaidas dėl jos siekio tapti kandidatu Respublikos Prezidento rinkimuose, pažeidžiant teisės aktus – VRK suteikė I. Šimonytei prijungimą prie elektroninio jos parėmimo be privalomo popierinių rinkėjų parašų rinkimo lapų jai išdavimo, taip pat be VRK sprendimo juos išduoti.

VRK paskelbė, kad 2024 m. vasario 21 d. VRK išdavė I. Šimonytei popierinius rinkėjų parašų rinkimo lapus ir kad 2024 m. vasario 26 d. I. Šimonytė šiuos lapus grąžino VRK.

Kitam 2024 m. Respublikos Prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyviui Eduardui Vaitkui pareikalavus, kad VRK pateiktų jam šiuos VRK dokumentus dėl manipuliacijų su I. Šimonytės parėmimo parašų rinkimu, 2024 m. kovo 14 d. VRK posėdyje E. Vaitkui buvo paaiškinta, kad yra priimtas VRK sprendimas dėl popierinių parašų rinkimo lapų išdavimo I. Šimonytei.

Tačiau LR Seimo teisės aktų registre ir www.vrk.lt toks VRK sprendimas nepaskelbtas, o tokie dokumentai ankstesniuose Respublikos Prezidento rinkimuose buvo skelbiami viešai www.vrk.lt.

2024 m. kovo 18 d. VRK raštu atsisakė šiuos dokumentus pateikti E. Vaitkui ir atsisakė panaikinti 2024 m. vasario 20 d. VRK sprendimą Nr.Sp-33 dėl išimtinių teisių suteikimo I. Šimonytei.

E. Vaitkui pareikalavus, kad jam būtų pateikti I. Šimonytei išduotų popierinių rinkėjų parašų rinkimo lapų numeriai (nuo – iki), savo klastotėse ir mele susipainiojusi VRK 2024 m. kovo 27 d. raštu patvirtino jau priešingą dalyką – kad VRK neišdavė popierinių rinkėjų parašų rinkimo lapų I. Šimonytei.

Tokiu būdu pati VRK, susipainiojusi savo meluose, patvirtino, kad yra šališka 2024 m. Respublikos Prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyvei Ingridai Šimonytei, kuri būdama Ministre Pirmininke, turi galimybę įtakoti VRK priimtus sprendimus jos atžvilgiu, nes VRK darbuotojų atlyginimo mokėjimo tvarką tvirtina LR Vyriausybė, kuriai vadovauja I. Šimonytė.

Ministrei Pirmininkei šališka Vyriausioji rinkimų komisija visa in-corpore šalintina nuo užimamų pareigų. Ši VRK neteko pasitikėjimo ir nebeturi teisės vykdyti savo pareigas.

Nuomonę dėl šios sudėties VRK kviečiame viešai pareikšti visus 2024 m. Respublikos Prezidento ir Europos Parlamento rinkimų politinių kampanijų dalyvius.

P. S.

Keli susiję:

Aukokime Tautos prezidentei ir mūsų pergalei fronte: didelė auka – už Ukrainą, maža – už Ingridą!

VRK skelbia sprendimą dėl E. Vaitkaus nuostatų, pavojingai nukreiptų prieš Lietuvos valstybingumą

Neliečiamosios VRK ir Ingrida Šimonytė

Vargšė VRK. II dalis (Pasimetusi VRK)

Vargšė VRK