Viešojoje erdvėje paskelbta skandalinga peticija „Pasirašyk PRIEŠ karinio biudžeto didinimą!“

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/viesojoje... 2024-04-05 22:55:00, skaitė 1309, komentavo 13

Viešojoje erdvėje paskelbta skandalinga peticija „Pasirašyk PRIEŠ karinio biudžeto didinimą!“

Vladimiras Putinas pradėti karinę invaziją į NATO ir Europos Sąjungos teroioriją gali bet kurią akimirką, todėl pakubėkime pasirašyti už didesnius procentus atgrasymui.

„Pastaraisiais metai stebime drastišką Krašto apsaugos ministerijos (toliau KAM) biudžeto augimą. Dar 2015 metais jį sudarė 425 milijonai eurų, na o 2024 metais jau turime 2 milijardus 92 milijonus (skaičiai pateikiami suapvalintai). Tad per 9 metus KAM biudžetas išaugo net 4,9 KARTO! Mūsų šaliai tai yra milžiniški pinigai. Mūsų visuomenė maitinama beprasmiškais ir daugumai nieko nesakančiais matais. Pavyzdžiui 2024 metų KAM biudžetas pasiekė 2,77% nuo BVP (dabartiniai 2 milijardai ir 92 milijonai), kai tuo tarpu tai yra 14,43% visų biudžetinių pinigų! Tai reiškia, kad kas septintas biudžetinis euras keliauja į KAM biudžetą, o nemaža jų dalis keliauja į užsienį įsigyjant karinę techniką. Pinigai išeina į „orą“, nes nesukuria jokios ilgalaikės naudos Lietuvos žmonėms. Tačiau to dar negana...“, - rašoma peticijos tekste.

Pasirašyti už peticiją galima ČIA.

Ekspertai.eu primena, kad tuo pat metu vyksta ir priešinga akcija – daugybė Lietuvos žmonių siekia, kad kuo daugiau mokesčių mokėtojų pinigų būtų skirta Rusijos atgrasymui, kad Rusija būtų atgrasyta.

Keli susiję:

Aiškėja data, kad kada Rusija puls ES ir NATO valstybes

garbaciauskaite-budriene.jpg

Neprofesionalas gali susipainioti, ką pirmiausia planavo pulti Rusija: A – Japoniją, ar B – Lietuvą?

Tai galutinis Rusijos pralaimėjimas

kariskiai-rupsys.jpg