Iš patikimų šaltinių sužinota, kad pirmadienį. Į Lietuvą atvyksta Vokietijos brigados kariai.

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-08 17:31:00, skaitė 613, komentavo 6

Iš patikimų šaltinių sužinota, kad pirmadienį.  Į Lietuvą atvyksta Vokietijos brigados kariai.

Oficialus atstovas spaudai pranešė, kad pirmieji Lietuvai paskirtos Vokietijos brigados kariai į Vilnių atvyks pirmadienį.

Žiniasklaidos pranešimais, daugiau kaip 20 Vokietijos karių sudarys pagrindinę 45-osios brigados štabo valdymo grupę. Kartu su kariais pirmadienį į Vilnių atvyks ir Vokietijos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas Alfonsas Meissas.

Pirmieji į Lietuvą atvykę kariai įsikurs Vilniuje ir bus atsakingi už brigados perkėlimo į Lietuvą planavimą bei reikalavimų karinei infrastruktūrai suderinimą. Bus dvi tarnybos vietos - Rūdninkuose ir Rukloje.

Brigadą sudarys esami ir naujai suformuoti padaliniai. Į Lietuvą bus perkelti 203-iasis tankų batalionas iš Šiaurės Reino-Vestfalijos ir 122-asis šarvuočių pėstininkų batalionas iš Bavarijos. Šiuo metu Lietuvoje esanti priešakinė kovinė grupė bus pertvarkyta į tarptautinį batalioną ir taps neatskiriama brigados dalimi.

Taigi kariai ir jų šeimos gyvens Vilniuje ir Kaune, o logistinės paramos punktai bus įkurti kitose Lietuvos vietovėse.

Karių apgyvendinimas vis dar kelia klausimų civiliams gyventojams. Nors vokiečių kariai tarnaus Rūdninkuose ir Rukloje, jie ir jų šeimos planuoja gyventi ir Vilniuje bei Kaune.

Buvęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigė, kad vokiečių kariai bus dislokuoti Vilniaus mieste, tačiau nenorėjo patikslinti, kokios vietos numatytos.

Visi minėti argumentai dar kartą leidžia daryti prielaidą, kad mūsų valstybė, būdama aljanso narė, yra priversta savo lėšomis sudaryti patogias sąlygas užsienio kariams, užuot visapusiškai naudojusis narystės kariniame-politiniame aljanse teikiamais privalumais.