Jeglinskas: Labusynas be JAV nemokėtų gyventi

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.lrt.lt/mediateka/i... 2024-04-26 17:27:00, skaitė 948, komentavo 14

Jeglinskas: Labusynas be JAV nemokėtų gyventi

Vestpointo išpera ir Klonio gatvės šerifo Skvernelio chalujus Jeglinskas LR Radijuje debatavo su teisės mėšlu Žalimu ir pasakė tai, ką giliai savo viduje jaučia kiekvienas labusas.

- Užsienio politikoje, kas svarbesnis Lietuvos strateginis partneris. JAV ar ES?
- Labai aiški čia mano nuomonė, JAV yra vienintelė strateginė saugumo partnerė Lietuvai, todėl mūsų užsienio politika turi būt labai aiškiai šlietis ir labai aiškiai būti derinama su JAV. Ką mes dabar matome pasaulyje? dabar taip - ginklavimasis vėl prasideda ir Europa bando prabusti pagaliau. Bando prabusti. Bet tas bandymas prabusti užtruks turbūt daug, daug dešimtmečių ir žinom, kad be JAV karinės galios, be politinio, be politinės galios, ir be ekonominės galios Europai, bet ypatingai Lietuvai, būtų labai, labai sudėtinga. Ir žiūrėkime, atsiminkime istoriją, 90-tais metais mes atsikūrėme kaip nepriklausoma valstybė, mes visą laik buvome, realiai, jau po šaltojo karo atsikūrusi valstybė, kur kurią, šaltąjį karą, kurį laimėjo JAV, kartu su vakarų partneriais. Ir čia mes jau 34 metai esame po šituo, po šituo skėčiu ir dabar, bet koks nuėmi nuėmimas, ar susitraukimas JAV įtakos ar politikos nuo Europos, nuo mūsų, tai yra, būtų mums ypatingai žalingas. Mes nemokėtume net gyventi tame pasaulyje. Todėl viso visos pagrindinės pastangos mūsų užsienio politikoje turi būti su JAV ir čia aš tą atnešu kaip unikalias savo kompetencijas.

"Mes nemokėtume net gyventi tame pasaulyje". Ką ir reikėjo įrodyti. Labusynas niekad nemokėjo, nemoka ir nemokės egzistuoti kaip nepriklausoma valstybė.

Labusai be ES ir be JAV yra niekas.