Vilma Fiokla Kiurė: Lietuvių seksistai ir Ukrainoje seksistai

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2024-05-03 02:00:00, skaitė 994, komentavo 14

Vilma Fiokla Kiurė: Lietuvių seksistai ir Ukrainoje seksistai

Lietuvių seksistai ir Ukrainoje seksistai. Gaila, kad merginos nepaminėjo jas įžeidinėjusio lietuvių kariškio pavardės, bet tikiuosi, kažkaip jį žinutė pasieks.

Daria (foto kairėje) rašo: „Kažkodėl maniau, kad seksizmas NATO šalių kariuomenėse jau seniai išnyko, kaip reiškinys. Pasirodo, klydau.

Situacija: atvyksta instruktorius iš vienos NATO šalių. Susitikęs, jis vietoj pasisveikinimo, ėmė rodyti į krūtis ir siūlyti „šią" vietą pridengti, nes jam hormonai. O po to dar prikalba visokių nesąmonių apie tai, kad „moteriai ne vieta kariuomenėje".

Pagarba moteriai? – jis nieko apie tai negirdėjo. Asmeninės ribos? – kas tai?! Nepaisant to, kad kiekviena iš mūsų, priminsiu, kariuomenėje esame savanorės.

Mano būryje merginos dirba tokiame pačiame lygyje kaip ir vaikinai. Dauguma jų turi tas pačias pareigas ir atitinkamas užduotis. Ir kiekviena mergina mėgaujasi savo draugų pagarba. Mūsų krūtys ar kitos kūno dalys niekam netrukdo.

Šiuo metu mūsų kariuomenė yra viena pažangiausių pasaulyje. Mes kovojame ateities karą. Ir kaip norisi tikėtis, kad toks archajiškumas kaip mizogija liks praeityje. Juk tai niekam neduoda naudos.

P.S. Jo kolega atsiprašė už lietuvio seksistinius priekabius, tačiau kaltininkas vis tiek nesuprato, kas ne taip."