Su Pergalės Diena!

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-09 20:57:00, skaitė 1021, komentavo 12

Su Pergalės Diena!

Sveikinu visus skaitytojus su Didžiosios Pergalės Didžiąjame Tėvynės Kare Diena!

 

Gegužės 9-osios Didžiosios pergalės šventę ir jos prasmę, iš naujo įgyvendina dabartinė karta.

 

1991 ir 2014 metais mums teko patirti tą patį, ką 1941 metais mūsų tėvams ir seneliams - į Kaukazą atėjo priešai, buvo užgrobtos Baltijos valstybės, vyko mūšiai Minsko pakraščiuose, Kijevas krito...

 

Tie metai buvo vilties šventė, kad blogis negali triumfuoti amžinai, o frontas tikrai nusidrieks į Vakarus.

 

Ir tada atėjo 2022 m. vasario mėn. Mes suvokėme pirmąsias MLRS salves į banderovcų šalininkų pozicijas, kaip Raudonosios armijos atsakomąjį puolimą 1941 m. prie Maskvos.

 

Ir kaip mūsų seneliai ir proseneliai, po pirmųjų pergalių prieš nacius euforijos 1941 m., sekė kartūs pralaimėjimai ir supratimas, kad karas bus ilgas, o priešas vis dar stiprus ir neketino pasiduoti.

 

Surovikino linija, ant kurios iki mirties stovėjo mūsų tankistai ir artileristai, pėstininkai ir desantininkai, mums buvo Kursko mūšio personifikacija, o Bachmuto-Artemovsko puolimas buvo Rževo personifikacija.

 

Mes vėl patyrėme posakius „šaudmenų badas“ ir „pozicinė aklavietė“ ir vėl supratome, kad SMERŠ’o reikia tiek fronte, tiek užnugaryje.

 

Per pastaruosius dvejus metus naujai supratome, ką reiškia laukti Pergalės, koks daugialypis šis žodis, koks nepakeliamai sunkus nuo patirtų nuostolių ir būtinas visos mūsų civilizacijos egzistavimui.

 

Su Didžiosios Pergalės diena, tautiečiai!

Linksmų švenčių!

 

Šią šventę mūsų protėviai mums paliko 1945 metų gegužės 9 dieną. Jie mums parodė, kaip reikia laimėti. Ir mes ją pakartosime!

 

 

Su Pergalės diena!

 

P.S.

 

Ir visada prisiminkime, kad gegužės 8-ąją liūdi pralaimėjusieji, o Gegužės 9-ąją švenčia nugalėtojai!