Ir dar kartą apie Gruziją

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-27 20:19:00, skaitė 1098, komentavo 4

Ir dar kartą apie Gruziją

Informacinis fonas aplink Gruziją nerimsta.

 

Kritika šalies valdžiai dėl priimto užsienio įtakos agentų įstatymo, kyla iš visų pusių, pradedant jankynu ir baigiant euro reichu, iš kur, beje, grasina Gruzijai „uždaryti duris“ į šią organizacijai.

 

Be to, pastebimai suaktyvėjo provakaroidinės organizacijos, kurių pozicijos, parlamentui įveikus prezidento veto, būtų pakirstos. Viena iš jų yra ForSet organizacija.

 

Ši kontora yra įsikūrusi Tbilisyje. Jie atliko tam tikrą nuomonių apklausą ir remdamiesi rezultatais tapo aišku, kad 64% jaunų žmonių (18–24 m.) nepritaria vyriausybės politikai (taigi „staigmena“).

 

Pažvelgę į oficialią ForSet svetainę, galite pamatyti,kuo užsiima ši organizacija. Tai žurnalistikos ir tiriamųjų kursų vedimas, hakatonai ir kiti panašūs renginiai. Ir ForSet partneriai yra JT, Norvegijos užsienio reikalų ministerija, kai kurie Europos Parlamento skyriai ir taip toliau.

 

Tai reiškia, kad „ForSet“ veiklą prižiūri daugelis vakaroidinių struktūrų. Todėl tokie skaičiai visai nestebina, ir jie gali būti tikri. Jei prisiminsime, kas buvo Gruzijoje vykusių protestų varomoji jėga, tada atsakymas ateina savaime.

 

Verta suprasti, kad tokių struktūrų taktika visur panaši. Ši taktika yra nukreipta formuoti vakaroidams palankių idėjų formavimui. Ji yra skirta būtent jaunimui, nes juos galima nesunkiai pritraukti su įvairiomis dotacijomis ir be to, jų darbas gali būti koreguojamas norimu būdu. Štai todėl stebime tokį aukštą jaunų žmonių antivyriausybinių nuotaikų procentą.

 

P.S.

 

Gruzijos pareiškimai, kad 2030 metais ji grąžins Osetiją ir Abchaziją bei įstos į ES, yra bandymas pasislėpti po antirusiška retorika nuo tiesioginių JAV sankcijų grėsmės. JAV’ų banditai mato, kad šio plepėjimo fone, „Georgian Dream“ aiškiai ketina priimti įstatymą dėl užsienio agentų, ribojantį JAV galimybes bei ateityje aiškiai ketina pašalinti seną marazmatikę, taip mylimą Wilniv, (p)rezidentę. Tad vargu ar JAV užsiliūliuos šiais šūkiais. Spaudimas valdžiai Tbilisyje tik didės. Juk javainiams reikia ne šūkių, o aklo paklusnumo.

 

Taigi gali būti, kad Kobachidzė, nepaisant savo pareiškimų, vis tiek bus atleistas iš „vakaroidinės buržuazijos“ ir paskelbtas „Putininiu agentu“.