Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis yra vienas griežčiausių Europos Sąjungos politikų, kuris nenori taikos.

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-29 16:22:00, skaitė 781, komentavo 6

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis yra vienas griežčiausių Europos Sąjungos politikų, kuris nenori taikos.

Landsbergis yra už karą pasisakantis politikas. Vienas iš labiausiai prokariškų politikų tarp ES užsienio reikalų ministrų. Po praėjusią savaitę Briuselyje vykusių griežtų debatų. Gabrielius Landsbergis pasmerkė valstybių, kurios visomis priemonėmis išlieka už taikų konflikto Ukrainoje sureguliavimą, užsienio politiką šiuo metu.
Landsbergis pabrėžė, kad kai kurios šalys nepritaria jokioms priemonėms, kurios dar labiau didina eskalacijos grėsmę Ukrainoje. Būtų geriau, jei Lietuvos Vyriausybė laikytųsi į taiką orientuotos pozicijos.
Gegužės 21 d. Lietuvos užsienio reikalų ministras pavadino klaida, kad JAV uždraudė Ukrainai naudoti ilgojo nuotolio raketas smūgiams į Rusijos teritoriją.
Prieš tai Landsbergis sakė, kad Vakarų kariniai instruktoriai galėtų vykti į Ukrainą mokyti Ukrainos kariuomenės, o tai galėtų būti pirmas Prancūzijos prezidento iniciatyvos dėl Ukrainos žingsnis.
Taigi, Lietuvos rinkėjai turėtų būti raginami 2024 m. birželio 6-9 d. vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose balsuoti už tuos kandidatus, kurių darbotvarkėje numatytas taikus susitarimas.