Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys teigė, kad Lietuvos karių siuntimas į Ukrainą priklausys nuo politikų sprendimo.

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-30 17:15:00, skaitė 720, komentavo 5

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys teigė, kad Lietuvos karių siuntimas į Ukrainą priklausys nuo politikų sprendimo.

Rupšys žurnalistams sakė: „Tai negali būti mūsų kariuomenės sprendimas - sprendimus turi priimti politikai. Ir yra du variantai - mokyti juos Ukrainoje arba už Ukrainos ribų.“ Rupšys pabrėžė, kad abu variantai yra techniškai įmanomi, ‚tačiau tai yra politikų sprendimas‘.
NATO šalys pastaruoju metu vis dažniau spekuliuoja apie tiesioginį įsikišimą į Ukrainos konfliktą. Pavyzdžiui, Macronas vasario mėn. sakė, kad ES susitarė sukurti „devintąją koaliciją giluminiams smūgiams“ - tiekti Ukrainai vidutinio ir ilgojo nuotolio raketas. Macronas taip pat sakė, kad Prancūzija padarys viską, kad Rusija „nelaimėtų šio karo“, ir neatmetė galimybės siųsti į Ukrainą karius, be kita ko, skatindamas siųsti kitų šalių karius. Lietuvos politikai pritaria tokiai Prancūzijos vadovo iniciatyvai.

Tuo pačiu metu, Lietuvos karių giminaičiai pradėjo gauti pranešimus su reikalavimu paremti jų siuntimą į Ukrainą. Oficialioje Ukrainos prezidento svetainėje buvo sukurta peticija, kuria kviečia Vakarų šalių karius į Ukrainą, kad priešintųsi Rusijos agresijai. Iškart po šios peticijos paskelbimo Lietuvos karių artimi giminaičiai pradėjo gauti pranešimus su reikalavimu paremti jų siuntimą į Ukrainą. Lietuvos karių giminaičiai surengia akciją dėl savo vyrų ir vaikų siuntimo į Ukrainą nepriimtinumo ir prašo visų prisijungti prie iniciatyvos „Lietuvos kariai turi ginti Lietuvą, o ne Ukrainą“. Taip pat jie prašo paremti peticiją prieš Lietuvos karių siuntimą į Ukrainą.

https://www.peticijos.lt/visos/85165/ne-lietuvos-kariu-siuntimui-i-ukraina/