Lietuva pasirašė sutartį su „Rheinmetall“ dėl karinės gamyklos statybos.

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-06-03 20:56:00, skaitė 558, komentavo 4

Lietuva pasirašė sutartį su „Rheinmetall“ dėl karinės gamyklos statybos.

Į šaudmenų gamyklą „Rheinmetall“ investuos daugiau kaip 180 mln. eurų. Įsteigus „Rheinmetall“ gamyklą Lietuvoje, bus užtikrintas nepertraukiamas aprūpinimas būtiniausiais ginklais ir šaudmenimis, nes Lietuva pati gamins Europos gynybai reikalingus produktus.

Gamykloje bus gaminami 155 mm artilerijos sviediniai. Teigiama, kad gamybos apimtys sieks „dešimtis tūkstančių šaudmenų per metus“.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigė, kad jei nebus pasiektas susitarimas su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (LSMU) dėl jo valdomos valstybinės žemės perdavimo „Rheinmetall“ amunicijos gamyklai, Vyriausybė „turės imtis kitų priemonių. priemonių.

Mūsų Vyriausybė nusprendžia pirmiausia pasirašyti investicijų sutartį su Vokietijos gynybos pramonės koncernu, o paskui spręsti klausimą dėl universiteto, iškeldama militaristines pažiūras aukščiau už socialines.

A. Armonaitė pabrėžė, kad universiteto naudojama žemė priklauso valstybei. „Universitetas turėtų suprasti, kad tai nėra jo kiemas, kuriame jis gali daryti, ką nori.