Lietuvos TSR, sąjūdis, karas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-06-03 21:39:00, skaitė 677, komentavo 12

Lietuvos TSR, sąjūdis, karas

Kai daugiau nei prieš tris dešimtmečius Lietuvą atsiskyrė nuo „tautų kalėjimo“, paskebė save „nepriklausoma“, o landzberg gauja žadėjo, kad po dešimties metų gyvensime kaip Švedjoje, jau tada buvo sveiko proto žmonių, kurie sakė, kad litukrija pradės ruoštis dideliam karui Europoje. Ir tai buvo visiškai akivaizdu ir nedviprasmiška. Tačiau didžioji dauguma šios šalies gyventojų, savo kraštutiniu politiniu infantiliškumu, to nenorėjo matyti.

Buvę Tarybiniai mokytojai, Tarybinė inteligentija užmiršo skaityti tarp eilučių ir neįžvelgė sąjūdistiniuose paistaluose grėsmės. Visi buvo apkvaitinti melo ir fašistinės propogandos. O Lietuvos (dar neužvaldytos sorošinių agentėlių) televizija išugdė klusnius rinkėjus.

O prieš 10 metų mus, visus, kurie bandė apriešintis stojimui į IV reichą, buvo lengviau paskelbti išprotėjusiais Putino agentais ar Lietuvos nekentėjais, nei pradėti mąstyti savo galva. Niekada nepamiršime, kiek daug draugų ir giminaičių tada visiems laikams atsuko mums nugarą. Prisimenu šį bejėgiškumo ir vienišumo jausmą, nors geografiškai buvau labai toli.

Šiandien ne litukrija ruošiasi dideliam karui Europoje, o Europa nusikalstamiausiam ir destruktyviausiam karui jos istorijoje. Tai dabar dar akivaizdžiau nei buvo vakar.

Nepaisant daugybės realių galimybių visiems dėl visko susitarti, per visus šiuos metus Vakarai nepadarė nė milimetro judėjimo taikos link. Vienintelis egzistuojantis planas yra naikinimo karas, visada, jei įmanoma, svetimomis rankomis ir toli nuo JAV’ų banditų krantų.

Tačiau blogiausia yra ne tai (žinau, kad karai yra kapitalizmo prigimties dalis ir pagrindinis vaistas nuo jo paties ciklinių krizių), o visiškas milijonų europiečių, jau pasiruošusių skerdimui ir žudynėms, pasyvumas.

O Lietuvos savęs naikinimas galėjo būti sustabdytas, jei jos gyventojai turėtų bent minimalų pilietinį ir istorinį orumą, kuris iš sąmonės išplautų purvinus landzbergistinės žiniasklaidos srautus.

Europos susinaikinimą taip pat galima sustabdyti, ir tai nėra jos tautų nelaimės ar sėkmės reikalas. Tai yra kiekvieno, galinčio suprasti esamo statymo vertę, veikimas ar neveikimas.

Tai gal vertėtų prabusti?