Alternatyvaus būdo pasitenkinti mėgėjai paleido iš kaliūzės gatvės menininką Raimondą Šimaitį

Autorius: Raimondas Šimaitis Šaltinis: https://www.facebook.com/profi... 2024-06-10 18:18:00, skaitė 1098, komentavo 7

Alternatyvaus būdo pasitenkinti mėgėjai paleido iš kaliūzės gatvės menininką Raimondą Šimaitį

Performansą "Spalvos sušildo" sugadino neprisistatę asmenys su uniformomis.

Iš pradžių, neprisistatęs asmuo pareikalavo nieko nedaryti, kai paprašiau prisistatyti, parodė kažkokį medalį, ar tai Teksaso reidžerio, ar kokį kitokį, neįsidėmėjau.

Kadangi nežinia ką saugančio anoniminio apsauginio nuomonė man nelabai rūpi, o apie renginį tinkamai pranešta LR teisės aktų nustatyta tvarka, o menas tam ir yra menas, kad ne kiekvienas bukagalvis jį supranta, savo sumanymą pabandžiau įvykdyti nepaisant visiškai nemeniškos sielos apsauginio burbėjimo.

Performansą nutraukė gauja apsauginių, todėl jis nebuvo tinkamai išpildytas, nes sumanyme buvo ištiesti rankas ir jas susišildyti, taip parodant jog spalvų nereikia bijoti, jos šildo.

https://youtu.be/NDjzHgSkbis

Uždarę į areštinę, neleido paskambinti nei žmonai, nei advokatui, nors kiek man žinoma, turėtų leisti paskambinti bent jau artimiesiams, nes išvažiavau 2 valandom ir dingau...

Sulaikymo metu sakė, kad sulaiko už kažkokių reikalavimų nevykdymą, kokių, patys dorai nesugebėjo paaiškinti. Neprisistačiusio asmens reikalavimo nutraukti performansą, nelaikau nei teisėtu, nei legaliu.

Kai paleido iš kameros, sužinojau, kad iš manęs bus atimti visi ginklai, taip pat, negaliu išvykti iš gyvenamosios vietos, nes sudeginau kažkokią 11 spalvų ir 4-rių dalių vėliavą. Ten dar kažkokių raidžių prirašyta KLMNRPRŠT+. Pritaikė 170 straipsnį, "neapykantos kurstymas". Dabar beliko surasti kieno ta 4 dalių ir 11 spalvų vėliava. Sakė duos kažkokiems mistiniams ekspertams nuspręsti.

Taip pat atėmė telefonus, bei kitus daiktus kuriuos turėjau atsinešęs/ atsivežęs. Sakė netgi tą nudžiūvusios eglės kamieną kažkur saugo, kaip įkaltį.

Žodžiu, sulaikė dėl reikalavimų nevykdymo, o po to, kai patys suprato jog grybą pjauna, kažkieno labai laki fantazija susikūrė 11 spalvų vėliavą ir dėl to man pareiškė įtarimus.

Performanso antroji žinutės dalis turėjo skambėti taip: spalvos įtin jautrina nestabilios psichikos asmenis, kurie pradeda elgtis neprognozuojamai.

Nežinau kas vadovavo mano sulaikymo operacijai, bet labai rekomenduoju jam kreiptis pas psichiatrą, kol dar nevėlu. Akivaizdu jog tas asmuo ar asmenys, turi labai didelių psichologinių problemų, ar net psichikos sutrikimą, nes pamatę įvairias spalvas, pradeda elgtis neprognozuojamai.

Sakote Baltarusijoje ir Rusijoje diktatūra, nėra žodžio laisvės, represinė valdžia dusina netgi laisvuosius menininkus, kurių menas nesuderintas su valdžia?

Lietuvoje lygiai taip pat kaip ir Rusijoje, bei Baltarusijoje. Kažkokie anoniminiai apsauginiai leidžia sau nuspręsti, kuris menas tinkamas, o kuris netinkamas ir už kurį uždaro į areštinę.

Lietuvoje nėra saviraiškos laisvės. "Menininkas" nusivalęs snukį į Lietuvos trispalvę gauna nacionalinę premiją 32 000 eurų, nes, ko gero, valdžiai šiknon sulindęs, o laisvasis menininkas, kuris tą valdžią kritikuoja, už spalvotų juostelių deginimą pakliūva areštinėn ir užsidirba kardomąją priemonę.

Labai tikiuosi jog mano menas kažkada irgi bus įvertintas ir gausiu tą nelemtą 32 tūkstančių premiją.

Su riedučiais atvažiavęs asmuo, kaip supratau civiliai apsirengęs policijos pareigūnas, kabinėjosi prie manęs, bandė išprovokuoti, o Respublikos žurnalistas Vidmantas jį užfiksavo, kaip suprantu tuo momentu, kai jis identifikavo save ugniagesiu, ar dar kažkuo, nes plikomis rankomis bandė gesinti ugnį. Straipsnis ir nuotraukos respublika .lt

Buvo dar vienas kažkoks psichiškai nestabilus, kažką rėkavo. Bet kaip ir sakiau, spalvos pritraukia ir visokius psichus, tad morališkai buvau nusiteikęs jog galiu būti užsipultas psichikos sutrikimą turinčių asmenų.

P.s. Truputėlį sulaikiau ranką ir iškart pradėjo žviegti: nesipriešinam. Nes matai, vargšelis jau nebegali net pajudinti, nors vos vos sulaikiau. Žinoma, kad atpalaidavau, nelaukiau kol nušaus, tik patikrinau fizinį parengimą. Silpnas tas viščiukas, nežinojau, kad tokie paliegėliai gali dirbti pareigūnais.