"Deginimo nebus!" – R. Šimaitis neteisėti pareigūno reikalavimai

Autorius: Už kadro Šaltinis: https://youtu.be/v5aSd9SDQNA... 2024-06-14 22:31:00, skaitė 636, komentavo 4

RAIMONDAS ŠIMAITIS: "Spalvos sušildo" Konflikto su parado apsauginiu pradžia.

Štai kas nusprendė ir ištransliavo jog tai buvo vėliava. Spėju akiniai pigūs, kinietiški, vaizdą suliejo...

Nors rodžiau apsauginiui kaip atrodo vėliava, bet vėlgi, akinių problema, nedažlibino. Juk negali būti toks kvailas, kad net parodžius kaip atrodo vėliava, toliau tvirtintų jog tos skiautės tai vėliava. Ar gali?

Labai prašau atsiliepti žmogų kuris tai filmavo.

Gerasis žmogau, būk geras, duok pilną įrašą. Labai domina ta vieta kur apsauginis paprašytas prisistatyti, to nepadaro.

Žmogaus teisių konvencija. Saviraiškos laisvė.

Teisė į saviraiškos laisvę yra viena iš pagrindinių žmogaus teisių demokratinėje valstybėje. Ši teisė apsaugo kiekvieno žmogaus laisvę turėti ir išreikšti skirtingas nuomones, gauti žinias, ir platinti informaciją bei idėjas be valdžios ir jos institucijų ribojimo ir cenzūros.

LR Konstitucija 20 straipsnis. Žmogaus laisvė neliečiama.

Niekas negali būti savavališkai sulaikytas arba laikomas suimtas.

Apsauginis, netgi turėdamas pranešimą apie renginį, išsiųstą LR teisės aktų nustatyta tvarka, kuriame parašyta jog bus deginamas spalvotas audinys, bando suvaržyti mano saviraiškos laisvę. Taip pat, turėdamas mano asmens duomenis, dokumento kopiją, sulaiko, surakina ir uždaro į areštinę.

– Ką apsauginis pažeidžia? Ir kaip tą tipą teisingai nuleisti ant žemės?

•••

Marius Jonas Valiukas

Pokalbio su tokiais algoritmas turi buti +- toks:

– Bla bla bla

– Prisistatykite prašau. Vardas, Pavardė, pareigos (garantuoju, kad nesugebės to padaryti, nes pilnas pavadinimas buna jėzus-marija ten koks – Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos Viešosios policijos departamento Viešosios saugos tarnybos skyriaus Vilniaus apskrities Tvarkos palaikymo padalinio Vilniaus miesto antrosios rinktinės penkioliktosios patrulių kuopos vyresnysis praporščikas Mentas Mentauskas), tada tarnybinis pažymėjimas iki pilno susipažinimo (tai reiškia turi laikyti tiek, kol perskaitysi visą info ir pasakysi ačiū, susipažinau).

– Dėl ko kreipiatės?

– Galimai darote pažeidimą.

– Tai galimai ar darau? Jei galimai – viso gero. Jei darau – prašau nurodyti kokį, t.y. įstatymas ar teisės aktas, jo pilnas pavadinimas, skyrius, punktas ir straipsnio nr. bei esmė, kas tame straipsnyje išdėstyta. Tada ok – forminkite pažeidimo protokolą. Tik informuoju apie pasekmes jums, jei patrauksite mane atsakomybėn neteisėtai ar be pagrindo. Taip pat informuoju, kad vykdysiu tik teisėtus jūsų reikalavimus. Prašymų nevykdysiu, nes nenoriu ir neprivalau. Neteisėtų (nepagrįstų) nurodymų ar įstatymus pažeidžiančių nurodyų taip pat nevykdysiu. Ai? Atsisakote forminti mano traukimą atsakomybėn? Tai jau nebepažžeidžiu? Viso gero.

Arba galima dar žostkiau:

– Prašau iš manęs priimti pareiškimą dėl neteisėtų pareigūno (t.y. jūsų) veiksmų... Ką? Atsisakote priimti? Tada gal kolega jūsų tą pareiškimą priims? Irgi ne? Jūs atsisakote priimti? No problem. Tada skambinu 112 ir paduodu jau du pareiškimus – dėl neteisėtų veiksmų ir dėl atsisakymo priimti pareiškimą.

Tokio algoritmo retai kuris mentas išvežtų (nepainioti mento su pareigūnu).