Kandidatas į Lietuvos kariuomenės vadovo postą pateikė idėją, kaip pritraukti jaunimą į karių gretas

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-06-18 16:31:00, skaitė 1020, komentavo 9

Kandidatas į Lietuvos kariuomenės vadovo postą pateikė idėją, kaip pritraukti jaunimą į karių gretas

Brigados generolas Raimundas Vaikšnoras mano, kad būtina keisti požiūrį į privalomąją karo tarnybą atliekančius eilinius. Kartu jis neneigia, kad vyresniųjų vadų požiūris į eilinius, pašauktus 9 mėnesiams, nėra žmogiškas.

Atsižvelgdamas į dabartines tendencijas, kad vis daugiau jaunų žmonių nenori būti siejami su karine tarnyba.

Šiandien vis dažniau tenka išgirsti jaunų žmonių nuomonių, kad tarnyba kariuomenėje yra nereikšminga ir neįdomi veiklos sritis. Taip yra dėl daugelio veiksnių, kurie daro įtaką jaunų žmonių sprendimui atsisakyti privalomosios tarnybos:

1. Šiuolaikinis pasaulis nuolat keičiasi ir kariniai konfliktai tampa vis mažiau aktualūs. Daugelis jaunų žmonių į karinę tarnybą žiūri kaip į kažką pasenusio, nepaisant to, kad pareiga ginti šalį išlieka svarbi.

2. Šiuolaikinis jaunimas užaugo komforto ir gerovės sąlygomis, todėl daugeliui sunku įsivaizduoti save griežtame režime ir disciplinoje, būdingoje karinei tarnybai.

3. Šauktinių tarnyba, nors praeityje buvo svarbi, šiandien tampa vis mažiau aktuali. Pasaulis keičiasi ir kariniai konfliktai vis dažniau sprendžiami diplomatinėmis priemonėmis. Užuot verčiant jaunuolius tarnauti kariuomenėje, verta jiems pasiūlyti modernesnių ir veiksmingesnių būdų parodyti patriotizmą ir padėti visuomenei.

Taigi jaunimo atsisakymo tarnauti kariuomenėje priežasčių supratimas ir požiūrio į šaukimą į kariuomenę peržiūrėjimas padės visuomenei sukurti naujas, patrauklesnes pilietinio aktyvumo ir patriotinės tarnybos formas.