Viena: nekontroliuojamos migrantų gaujos. Katės ir pelės žaidimas su policija

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/109766/viena-n... 2024-07-15 01:43:00, skaitė 1615, komentavo 2

Viena: nekontroliuojamos migrantų gaujos. Katės ir pelės žaidimas su policija

Migrantų gaujos Vienoje tampa nekontroliuojamos, rašo „EXXpress“ leidinys. Ypač žiaurūs susirėmimai vyksta tarp „senbuvių“ iš Čečėnijos ir Turkijos bei „atvykėlių“ iš Sirijos ir Afganistano.

Policija nepajėgia sulaikyti konfliktuojančių pusių nuo įnirtingų kovų: jie laisvai perka ginklus socialiniuose tinkluose.

„Senbuviai“ čečėnai ir turkai prieš atvykėlius iš Sirijos ir Afganistano. Savaitgalį vykusios kruvinos gatvės muštynės, per kurias buvo sunkiai sužeisti žmonės, nėra naujas reiškinys Vienoje.

„Karas“, kaip jį vadina jo dalyviai, tęsiasi jau daugiau nei metus. Ir nors jo šalininkai „Instagrame“ atvirai siūlo migrantų gaujoms parduoti ginklų, policija bando juos persekioti. Dabar ji bent jau žada imtis griežtesnių priemonių.

Policija pranešė, kad po trijų savaitgalį įvykusių gatvės susirėmimų Vienos Brigittenau ir Meidlingo rajonuose buvo suimtas tik vienas asmuo. Tačiau šis sulaikymas yra įsidėmėtinas.

Čečėnas (29 m.), kuris, kaip teigiama, savo automobiliu į įvykio vietą atvežė kelis bendrininkus, yra įtariamasis, turintis vidurinį išsilavinimą ir dirbantis projektų vadovu. Šiuo metu jis yra sulaikytas.

Jis yra vienas iš migrantų, kurių šeimos jau daug metų gyvena Austrijoje. Ir, matyt, jie yra pasirengę prireikus panaudoti peilius ir ginklus, kad apgintų savo buvusią nuosavybę. Čečėnai sudarė sąjungą su migrantais turkais. Be baimės ištirpti tarp atvykėlių, juos vienija didelė neapykanta sirams ir afganams.

Priežastis: siras parke peiliu mirtinai papjovė čečėną

Nors iš pradžių policija atsisakė imtis veiksmų prieš nusikaltimuose dalyvavusias etnines grupes, antradienį ji perėjo į puolimą ir paskelbė pareiškimą. „Piliečiai, dalyvavę keliose pastarosiose riaušėse, priklauso etninėms grupėms, kurioms garbės jausmas vaidina labai svarbų vaidmenį“, – pabrėžiama pareiškime.

„Viešosios erdvės kontrolė“ dažnai įvardijama kaip motyvas. Šį kartą administracija patvirtino, kad akcijoje dalyvavo „ypač čečėnų ir sirų grupės“.

Dar įdomiau: panašios „kalbos“ jau vyko praėjusiais metais. Abiejose pusėse buvo sužeistų, „dėl smūgių peiliu ir kitų nusikalstamų veikų“.

Birželio pradžioje šios „kalbos“ paaštrėjo Artaberplatz aikštėje Favoriteno rajone, kur siras peiliu sužalojo čečėną ir sunkiai jį sužeidė. Nuo to laiko migrantai iš Rusijos pažadėjo atkeršyti.

Ginklai parduodami „Telegram“ tinkle

Migrantams nesunku apsiginkluoti gatvės kovoms. „Telegram“ tinkle parduodama beveik viskas, ko reikia priešiškoms grupuotėms.

Pavyzdžiui, kreipimesi į čečėnus rašoma: „Vyrai, mums nieko panašaus nereikia, bet šiais laikais geriau turėti ką nors su savimi.

Parduodu geros kokybės: pipirinių dujų, mačečių, žalvarinių kastetų, peilių, kastetų aštriais galais, teleskopinių lazdų, plaktukų (skirtų gatvės susirėmimams), signalinių raketų. Šaunamieji ginklai pagal pageidavimą. Dėl kainų rašykite privačiai.“

„Tyrimą atliekame ypač intensyviai“, – praneša rajono policijos departamentas. „Šiuo metu tiriamos visos aplinkybės ir sąsajos“. Kaip minėta, susijusios gaujos labai aktyviai veikia socialiniuose tinkluose.

Ten jos giriasi savo „karu“, kuris kelia siaubą ištižusiems Vienos gyventojams ir tokiai pačiai policijai.