Ar Briuselis perims visų mūsų gyvenimo sričių kontrolę?

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/114104/ar-briu... 2024-10-18 11:26:00, skaitė 43, komentavo 1

Ar Briuselis perims visų mūsų gyvenimo sričių kontrolę?

infa.lt redakcija, kaip įprastai, gavo Lietuvos Šeimų Sąjūdžio partnerio užsienyje, Lenkijos konservatyvaus Teisės kultūros instituto „Ordo Iuris“, laišką su naujausia ir kol kas mažai kam žinoma eurobiurokratų žingsnių analize, su kuria siūlome susipažinti mūsų skaitytojams:

Mielieji draugai,

Europos tautos yra istorijos lūžio taške. Kartu su naująja „Europos valstybe“ kuriama visagalė ES oligarchija, atitrūkusi nuo Europos gyventojų nuomonės ir demokratiškos kontrolės, galinti griežtai bausti už bet kokį prieštaravimą. Tai tikrai paskutinio efektyvaus pasipriešinimo laikas.

„Ordo Iuris“ institutas jau ištisus metus nesutinka su ES sutarčių pakeitimo bandymu. Jo parengta ataskaita „Kodėl mums reikia suvereniteto?“ paskelbta lenkų, anglų ir kroatų kalbomis, o dabar ji verčiama į vengrų ir prancūzų kalbas. Institutas paruošė keletą infografikų ir dalijamosios medžiagos. Kreipėmės į svarbiausius Europos ir JAV analitinius centrus, suvereniteto partijų politikus ir nuomonių formavimo lyderius.

Sutarčių pakeitimų autoriai nori atimti iš mūsų teisę spręsti gyvybės ir šeimos apsaugos, švietimo, ekonomikos, mokesčių ir net karinių išlaidų klausimus!

Jie remiasi komunisto Altjero Spinelio (Altiero Spinelli) „Ventotenės manifeste“ paskelbtu planu, kuriame numatomas valstybių, sienų ir nacionalinio identiteto panaikinimas, nuosavybės ir paveldėjimo apribojimas ir išreiškiama giliausia panieka laisvei ir demokratijai, rekomenduojant Europoje įvesti vienos partijos diktatūrą.

Briuselis turi perimti teisę vadovauti nacionalinėms ginkluotosioms pajėgoms, pakeisti nacionalines ambasadas ES bei kontroliuoti valstybių sienas ir migracijos politiką. Tai primena blogiausius XX a. Europos istorijoje buvusius totalitarinius modelius.

Šio manifesto citavimas rezoliucijoje, kuria inicijuojama ES reforma, rodo pokyčių autorių įsitikinimą savo pergale.

Rugsėjo mėnesį „Ordo Iuris“ institutas kartu su JAV „Heritage Foundation“ organizacija Varšuvoje surengė tarptautinę konferenciją, kurioje dalyvavo ekspertai, akademikai, intelektualai, politikai ir žymiausių Lenkijos, Bulgarijos, Kroatijos, Prancūzijos, Ispanijos, Rumunijos, Slovakijos, Vengrijos, Didžiosios Britanijos, Italijos ir JAV ekspertų grupių atstovai.

Konferencijos dalyviai sutarė, kad radikali Europos Sąjungos centralizacija turi būti sustabdyta, nes jos neigiamą poveikį pajus visas pasaulis.

„Heritage Foundation“ atstovaujantis Džeimsas Carafano (James Carafano) nurodė pavojus, kylančius perduodant valdžią neišrinktam „elitui“.

Bulgarijos Dešiniojo sparno politikos instituto atstovas Georgijus Harizanovas (Georgi Harizanov) teigė, kad bulgarai, kurie stodami į ES tikėjosi jos apsaugos, šiandien dažnai turi gintis nuo ES politikos.

Profesorius Istvanas Stumpfas (Istvan Stumpf), Vengrijos ministro pirmininko Strateginės patariamosios tarybos narys ir buvęs Vengrijos Konstitucinio Teismo teisėjas, aptarė „teisinės valstybės“ sąvokos vartojimą, siekiant primesti Europos vyriausybėms kairiąsias ideologijas.

Buvęs Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas prancūzas Henris Malose (Henri Malosse) atkreipė dėmesį į tai, kad dabartinė centralizuotos ES forma prieštarauja jos kūrėjų Žano Moneto (Jean Monnet) ir Roberto Šumano (Robert Schumann) koncepcijai.

Italijos Makiavelio politinių ir strateginių studijų centro prezidentas Daniele Scalea atkreipė dėmesį į kompetencijų perkėlimą iš nacionalinio į viršnacionalinį lygmenį, įgyvendinant ideologinę utopiją, žinant, kad piliečiai gali geriau kontroliuoti valdančiuosius nacionaliniu lygmeniu.

Vengrijos Pagrindinių teisių centro tarptautinis direktorius Magoras Ernyei (Magor Ernyei) aiškino, kad atsisakius veto teisės, valstybės narės netektų galimybės spręsti jas liečiančius klausimus.

Kitoje diskusijoje Didžiosios Britanijos laikraščio „The Telegraph“ žurnalistė Sherelle Jacobs nurodė, kad Europos gynybos sąjunga reiškia perėjimą nuo laisvės civilizacijos prie saugumo civilizacijos pagrindinių vertybių, tokių kaip nacionalinis suverenitetas, sąskaita.

Džeimsas Carafano teigė, kad siūlomos reformos atims iš suverenių valstybių teisę gintis, tuo pačiu susilpnindamos transatlantinį saugumą.

Rumunijos parlamento ir Užsienio reikalų komiteto narys profesorius Ben-Oni Ardeleanas (Ben-Oni Ardelean) pabrėžė, kad Europos saugumo pagrindas yra bendradarbiavimas su JAV NATO ribose, o ne ES veiksmai.

Fabio Gali (Fabio Gallì) iš Italijos ekspertų grupės „Nazione Futura“ nurodė, kad Briuseliui pavaldžių Europos ginkluotųjų pajėgų sukūrimas prilygtų ES valstybių narių suvereniteto praradimui.

Kacperas Kita (Kacper Kita), atstovaujantis Lenkijos interneto portalą „Nowy Ład“ nurodė, kad politikai, kurie dabar ragina kurti Europos gynybos sąjungą, karo Ukrainoje išvakarėse ragino mažinti išlaidas gynybai.

ES klimato politikai skirtoje diskusijoje Elen Kryger Fantini (Ellen Kryger Fantini) iš „The European Conservative“ portalo atkreipė dėmesį, kad kraštutinės aplinkosaugininkų idėjos yra baime pagrįsta, klaidinanti religija, kuri neatsižvelgdama į faktus, verčia jaunus žmones manyti, kad „pasaulis baigiasi“.

Buvęs JAV Vidaus politikos tarybos direktorius ir artimas Donaldo Trampo (Donald Trump) bendražygis Džo Groganas (Joe Grogan) aiškino, kodėl klimato tyrėjai nenori kalbėti apie faktus ir patikimus duomenis, o visus oponentus, užduodančius nepatogius klausimus, kaltina „neapykantos kalba“.

Jis įrodė, kad Žaliasis kursas lems Europos nuskurdimą ir didelių korporacijų vykdomą paprastų piliečių privačios nuosavybės perėmimą. Po kelerių metų Europa gali tapti „Disneilendu turtingiems turistams“.

Prancūzijos fondo „Patriotai Europai“ direktorius Rafaelis Audouardas (Raphael Audouard) aiškino, kad ekonominiu požiūriu Žaliasis kursas yra klaida, nes jį įgyvendinant, atsiras poreikis didinti mokesčius ir valstybės skolą, o tai labai apribos Europos vystymąsi.

Ispanijos „Disenso“ fondo Tyrimų ir švietimo direktorius prof. Rikardo Ruizas de la Serna (Ricardo Ruiz de la Serna ) aptarė Žaliojo kurso poveikį žemės ūkiui: jis paspartins maisto produktų gamybos kainų augimą, privers daugelį verslininkų uždaryti verslus ir importuoti ES kokybės standartų neatitinkančius maisto produktus iš ES nepriklausančių šalių.

Konfederacijos partijai priklausantis Lenkijos parlamentinės komisijos energetikos, klimato ir valstybės turto klausimais pirmininko pavaduotojas Krzysztofas Mulava (Krzysztof Mulawa) priminė, kad ES buvo sukurta, siekiant palengvinti laisvą prekybą ir keliones, ko Europos Komisija šiandien neįgyvendina.

Diskusijoje, skirtoje „gender“ ideologijai JAV ir ES socialinėje politikoje, „Ordo Iuris“ valdybos narys advokatas Rafalas Dorosinskis (Rafal Dorosiński) nurodė „woke“ ideologiją, keliančią grėsmę piliečių teisėms ir laisvėms, agresyviai besikėsinančią į pagrindines Vakarų civilizacijos vertybes – protą, logiką ir šeimą, į jų vietą statančią subjektyvius individo jausmus.

„Phyllis Schlafly Eagles“ pirmininkas ir Respublikonų partijos nacionalinio suvažiavimo platformos komiteto narys Edas Martinas (Ed Martin) aptarė, kaip radikalai naudoja socialinę žiniasklaidą, filmus, serialus ir literatūrą jaunimo indoktrinavimui.

Budapešto „Mathias Corvinus Collegium“ Europos studijų centro vadovas Rodrigo Balesteris (Rodrigo Ballester), kuris 16 metų buvo ES pareigūnas, pabrėžė, kad vertybių gynėjai į kiekvieną ideologinį eurokratų pasiūlymą turi atsakyti analizėmis, ataskaitomis ir pakeitimų pasiūlymais.

Britanijos sociologas profesorius Frankas Furedi (Frank Furedi) atkreipė dėmesį, kad radikalų stumiamas vulgarus lytinis švietimas daro prielaidą, kad nėra jokios amžiaus ribos seksualumo klausimais ir kad vaikas turi sužinoti apie seksą, dar neišmokęs skaityti.

Marekas Novakas (Marek Novak) iš Slovakijos Ladislavo Hanuso instituto pabrėžė, kad „woke” ideologija smogia žodžio laisvei – kertiniam mūsų civilizacijos ir tapatybės akmeniui. Jos šalininkai – kaip ir XX a. totalitariniai režimai – nori kontroliuoti mokslą, siekdami jį panaudoti ideologiniams tikslams.

Ir esant šiems pavojams mes turime jungtis kiekvieni savo šalyse, tačiau visi kartu, nes šalių sienos ES ribose praranda prasmę ardant valstybių suverenitetą.