Kasčiūnas nurodė dėl Ukrainos daryti daugiau

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/kasciunas... 2024-10-19 10:57:00, skaitė 209, komentavo 3

Kasčiūnas nurodė dėl Ukrainos daryti daugiau

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas Briuselyje dalyvaudamas NATO gynybos ministrų susitikime aptarė aktualiausius NATO gynybos planams.

Paramos Ukrainai klausimai bei naujausia situacija fronte taip pat buvo aptarta NATO ir Ukrainos tarybos darbo vakarienėje, kurioje trumpai pasisakė ir Vladimiras Zelenskis.

„Turime daryti daugiau. Turime teikti daugiau karinės paramos, daugiau finansų, telkti sąjungininkus. Ir ne tik tam, kad Ukraina išgyventų žiemą, bet ir tam, kad pasiruoštų kovai. Neturėtų būti jokių apribojimų ar suvaržymų teikiamai ginkluotei. Taip pat turime ieškoti kūrybiškų sprendimų, kaip paremti Ukrainos gynybos pramonę: kurti bendras įmones, pirkti iš Ukrainos, dovanoti Ukrainai arba naudoti bendrą finansavimą“, - po susitikimo pasakė L. Kasčiūnas.

RESTRYMAI%20PAV%20Kasciunas%20dovanoti%20Ukrainai.jpg

Jis taip pat pridūrė, kad „Lietuva rėmė ir toliau rems Ukrainą visomis išgalėmis“.

„Lietuva pasiryžusi skirti Ukrainai iki 0,25 proc. nuo savo BVP per ateinantį dešimtmetį, o artimiausiu metu siekia investuoti į Ukrainos gynybos pramonę“, - Vakarų visuomenei Lietuvos lyderystę dar kartą priminė L. Kasčiūnas.

Susitikimo paraštėse pasikalbėta ir apie V. Zelenskio Pergalės planą ir Ukrainos karinės pramonės vystymą.

Susiję:

Nausėda Briuselyje informavo, kad Lietuvos žmonės pilnai remia Ukrainos Pergalės planą

nauseda-zelenskis-briuselis.jpg