Susitikimas su BRIKS žiniasklaidos atstovais

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-10-19 10:50:00, skaitė 399, komentavo 1

Susitikimas su BRIKS žiniasklaidos atstovais

Vladimiras Putinas atsakė į BRIKS šalių pagrindinių žiniasklaidos priemonių vadovų klausimus. Susitikimas įvyko prieš BRICS aukščiausiojo lygio susitikimą Kazanėje.

2024 m. spalio 18 d. 17:50 Maskvos sritis, Novo-Ogariovo

Susitikimas su BRIKS šalių narių žiniasklaidos atstovais.

1 iš 4

Susitikimas su BRIKS šalių narių žiniasklaidos atstovais.

Susitikime dalyvavo žiniasklaidos vadovai iš Brazilijos, Kinijos, Egipto, Indijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Saudo Arabijos, Etiopijos, Pietų Afrikos Respublikos ir Egipto. Moderatorius: Dmitrijus Kiselevas, žiniasklaidos grupės „Rossija Segodnia“ vadovas.

* * *

Vladimiras Putinas: Gerbiami kolegos, ponai, draugai!

Man labai malonu jus visus matyti. Mūsų kompanija plečiasi, BRICS asociacijoje padaugėjo draugų ir mūsų bendraminčių, o asociacijos veikla sulaukė didelio susidomėjimo. Mes su kolegomis jau ne kartą apie tai kalbėjome. Ir, žinoma, šis susidomėjimas didėja dėl jūsų darbo ir jūsų paramos, jūsų informacinio palaikymo mūsų darbui su mano kolegomis ir draugais, BRIKS valstybių narių vadovais.

Artėja aukščiausiojo lygio susitikimas. Aukščiausiojo lygio susitikimo išvakarėse mus taip pat aplankys Jungtinių Arabų Emyratų prezidentas, jis atvyks poryt. Planuojama, kad sekmadienį jis čia su mumis neformaliai pavakarieniaus, o kitą dieną, pirmadienį, apsilankys pas mus. O antradienį pradėsime darbą Kazanėje.

Esame suplanavę labai didelę programą. Daug nuveikta per metus, kai pirmininkavome BRIKS. Tikriausiai bus susidomėta ir šia programa. Mielai papasakosiu apie ją bendrais bruožais. Atsiprašau, papasakosiu tik bendrais bruožais, nes visos šios informacijos neįmanoma nešiotis su savimi ir laikyti ją galvoje, nes bendradarbiavimas yra labai įvairus, daugialypis, visose srityse. Ir, žinoma, manau, kad jums būtų įdomu pasikalbėti su specialistais, kurie profesionaliai dirba kiekvienoje iš šių sričių.

Labai tikiuosi, kad jūs ir jūsų kolegos bei pavaldiniai turėsite tokią galimybę, taip pat ir per BRICS aukščiausiojo lygio susitikimą Kazanėje.

Tai turbūt viskas, ką norėčiau pasakyti pradžioje. Kad negaištume laiko, perduosiu žodį jums. Pasistengsiu atsakyti į jūsų klausimus tiek, kiek žinau vieną ar kitą mūsų būsimo pokalbio aspektą.

Prašau, prašau.

Šaltinis: http://kremlin.ru/events/president/news/75349

Interviu video: https://www.youtube.com/live/v89yR3Mz6po