Italija žlugdo LGBT prekybą kūdikiais, uždrausdama surogatinę motinystę užsienyje

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/114211/italija... 2024-10-21 14:03:00, skaitė 102, komentavo 0

Italija žlugdo LGBT prekybą kūdikiais, uždrausdama surogatinę motinystę užsienyje

Tai nerimą kelianti tendencija, plintanti pastaruosius kelerius metus: Gėjų ir transseksualų poros moka surogatinėms motinoms, kad šios jiems pagimdytų vaikus, o paskui tuos vaikus pasiima ir naudoja kaip mados aksesuarus, siekdamos atkreipti dėmesį socialiniuose tinkluose, rašo „ZeroHedge“ leidinys.

Ši tendencija apima keistas naujagimių nuotraukas, kuriose poros (dažniausiai gėjai arba transsekssualai vyrai) pozuoja ligoninės lovoje su kūdikiu taip, tarsi patys ką tik jį pagimdė.

Nors ši praktika daugelyje šalių yra teisėta, ji kelia nerimą dėl kultūrinės pagarbos motinystei, vaikų, kurie naudojami kaip rekvizitas, būsimo gyvenimo stabilumo ir lytinės tapatybės psichikos ligų normalizavimo.

Italijos vyriausybė, vadovaujama Džordžijos Meloni (Giorgia Meloni), pirmosios Italijos ministrės pirmininkės moters, uždarė užsienyje esančią spragą LGBT kūdikių rinkoje.

Tai viena pirmųjų vyriausybių, kuri pagaliau ėmėsi spręsti problemą ir užblokavo surogatinės motinystės IVF praktiką (taikomą nuo 2004 m.), o dabar šį draudimą išplėtė, įtraukdama ir surogatinių motinų įdarbinimą už šalies ribų.

Kitaip tariant, tai visiškas surogatinio nėštumo draudimas. Įstatymą pažeidusiems asmenims gresia baudos iki 1 mln. dolerių ir 2 metai kalėjimo.

Kritikai šį įstatymą vadina „monstrišku išpuoliu“ prieš LGBT bendruomenę ir jų galimybę sukurti šeimą. Pabrėžtina, kad įstatymas taikomas visiems italams, o ne tik tiems, kurie save įvardija kaip gėjus ar transseksualus.

Tačiau tikėtina, kad apribojimai buvo specialiai sukurti siekiant sustabdyti LGBT prekybos vaikais ir trans surogatinės motinystės sprogimą. Meloni yra apibūdinusi save kaip krikščionę motiną ir mano, kad vaikus turėtų auginti tik vyras ir moteris.

Transgender man lies in a hospital bed as his newborn baby is handed to him after he paid a surrogate to have a baby for him.

Do you agree or disagree with surrogacy?

pic.twitter.com/B3c8L2noOM

— Oli London (@OliLondonTV) May 8, 2024

Kadangi surogatinės motinystės praktika, ypač homoseksualių vyrų poroms, dar visai neseniai buvo ribojama, yra mažai duomenų apie šios praktikos poveikį vaikams, kai jie užauga. Yra mokslinių tyrimų, kurie rodo, kad homoseksualų šeimose vaikai vystosi blogiau nei vaikai, augantys šeimose su tradiciniais motina ir tėvu.

Šios problemos apima tai, ar vaikui užaugus reikėjo valstybės pagalbos, pavyzdžiui, socialinės pašalpos, ar jis dažniau sirgo nerimu ar depresija, ar dažniau buvo išnaudojamas, ar dažniau buvo linkęs į nesveikus įpročius, pavyzdžiui, turėjo daugiau lytinių partnerių, rūkė ar vartojo narkotikus.

Kai paskelbiami tokie nešališki ir nepolitiniai tyrimai, gėjų aktyvistų grupės juos iš karto užsipuola dėl „fanatizmo“. Šiandien mažai tikėtina, kad tokie tyrimai kada nors bus finansuojami, nekalbant jau apie tai, kad jie būtų skelbiami viešai. Mokslas apie gėjų ir transseksualų gyvenimo būdo socialinį poveikį 2020-aisiais yra visiškai nuslopintas politiškai.

Dažniausiai prieš surogatinės motinystės draudimą pasisakoma teigiant, kad surogatinė motinystė yra būtina siekiant kovoti su Italijos gyventojų skaičiaus mažėjimu. Tačiau kairiosios pakraipos organizacijos naudojasi Vakarų šalių gyventojų skaičiaus mažėjimu kaip daugelio savo programų, įskaitant masinės imigracijos darbotvarkę, pagrindimu.

Visuomenei nepakanka tiesiog turėti daugiau vaikų, jai reikia stabilių namų tiems vaikams, kuriuose vaikai būtų ne tik tam, kad patenkintų LGBT aktyvistų narcisizmą.

Italija, regis, nusprendė būti atsargi.