Keletas būdų palengvinti vergo dalią

Autorius: Petras Dargis Šaltinis: https://www.facebook.com/petra... 2018-05-04 14:10:23, skaitė 1189, komentavo 1

Keletas būdų palengvinti vergo dalią

Vergovė | Moderni vergovė

Alvydas Janusevicius sudėjo į vieną vietą svarbiausius šiuolaikinės vergovės požymius.

Modernios vergystės principai. Esi VERGAS, jei:

- uždarbio pakanka vieno mėnesio išlaidoms.
- perki reklamuojamus dalykus ir nori būti moderniu.
- turi poreikį kreditams ir tuo naudojiesi.
- tiki savo mokesčių kilnumu ir nauda valstybei.
- galvoji, kad alga kyla kartu su kainomis
- kai neturi realių galimybių pakeisti gyvenamą vietą
- tiki, kad pelnas ir antkainis yra minimalus

Natūraliai kyla klausimas: ar galima išsivaduoti? Iš savo patirties negaliu garantuoti, kad išsivaduosit visiškai. Bet dalinis pralaisvėjimas įmanomas.

Štai keli mano išbandyti būdai:

1. Išsivalyti smegenis nuo politikos, reklamos ir kitų manipuliacijų. Nesileisti, kad tave kvailintų televizorius, laikraštis ir kitos masinės dezinformavimo priemonės. Nesileisti - tai nežiūrėti, neskaityti ir nesiklausyti. Nusikračius manipuliatorių, imi suvokti reiškinius (įskaitant politiką) žymiai geriau. Štai aš jau kokius 13 metų nežiūriu televizoriaus ir nemintu kita masine dezinformacija. Manęs jau seniai nekamuoja patriotizmo priepuoliai, masėms diegiamos priešo baimės ir meilės "savo" valstybei psichozės. Apie jas sužinau iš užzobintų žmonių reakcijos internete ir realiame gyvenime, taip pat iš antraščių straipsnių, kuriuos kas nors rekomenduoja. Iš žurnalisto ir redaktoriaus patirties žinau, kad informacija būna tik antraštėje ir keliuose pirmuosiuose sakiniuose, o visa kita - propagandiniai triukai.

2. Saugoti sveiką nuovoką ir švarų protą. T.y. nesisvaiginti alkoholiu, nikotinu ir nelegaliais narkotikais, nesileisti į religines ir kitas šamanų kuriamas iliuzijas, tokias kaip astrologija, būrimai, loterijos, įvairiausi azartiniai žaidimai. Išsaugoję ir sustiprinę kritinį mąstymą, lengviau atpažinsite reklamos, religijos, politikų ir visų kitų apgavikų klastą.

3. Sumažinti poreikius, atsikratant nenatūralių, dirbtinių, įdiegtų reklamos ir mados. Tai įmanoma, įgyvendinus pirmąjį punktą. Einant į parduotuvę, visada žinoti, ką pirksi. Ir pirkti vien tai, ką suplanavai, o ne ką siūlo "akcijos". Nupirktu daiktu, tarkim, telefonu, kompiuteriu, naudotis tol, kol jis veikia, o ne tol, kol pasirodo "modernesnė" versija. Prie nenatūralių, dirbtinių ir įdiegtų poreikių priklauso ir antrame punkte išvardinti dalykai, tokie kaip alkoholis, nikotinas, nelegalūs narkotikai, religija, loterijos, azartiniai žaidimai, religinės ir kitos psichodelinės iliuzijos. Visa tai ne tik aptemdo protą, bet ir kainuoja brangiai. Tokiu būdu aš per mėnesį sutaupau kelis šimtus eurų, kuriuos galu išleisti savo nuožiūra arba dirbti mažiau.

4. Ieškoti būdų racionaliau patenkinti natūraliuosius poreikius. Štai aš išsikėliau į kaimą, kur nereikia mokėti už vandenį, šilumą (pasiruošiu savo malkų), panaudoju saulės energiją namui ir vandeniui šildyti, pasigaminu biodujų, be didelių pastangų hidroponikos būdu užsiauginu daržovių, iš kaimynų, bet ne iš parduotuvės, perku apie 10 kartų pigesnį pieną ir pats pasidarau reikalingus produktis, tokius kaip sviestas, varškė, pasukos, rūgpienis... Netgi paties pasiruoštas malkas kūrenu racionaliai, ataušindamas dūmus ir taupydamas savo darbą bei sveikatą. O vadinamajam "prestižui" neleidžiu nė cento. Važinėju nebrangiomis, mažai dujų deginančiomis mašinomis. Namo stogas senas, šiferinis, visai nemadingas, bet kol neleidžia vandens, man jis pakankamas. Visa tai - taupymo būdai ne savo poreikių sąskaitą. Manau, yra ir kitų gal dar geresnių būdų.

5. Dar vienas labai efektyvus būdas vengti vergovės - nesinaudoti kreditais. Taip seniai nesinaudoju, kad net pamiršau.

---
Mindaugas Ramoska
Petras Dargis, baudžiava (vergovė ) panaikinta dar 1861 m. O esam laisvi jau 28 metus!!!... tai kaip gi gali ką nors dominti... dabar tik rusai nelaisvi, o mes nuėjom į vakarus ten kur laisvė!... ir už viską mes turime dėkoti sąjūdžio Vytautui, nes be jo mes būtume niekas!!! Niekas!!!